Skip to main content

Annemarie van Gaal 

Annemarie van Gaal is gevierd zakenvrouw, presentatrice en geeft lezingen. Sinds 2008 is ze ambassadeur voor ons werk: een rol die ze met hart en ziel invult.

 

Persoonlijk vind ik SOS Kinderdorpen het beste goede doel ter wereld en ik ben blij en trots dat ik via mijn ambassadeurschap een bijdrage kan leveren." 
Annemarie van Gaal

 

 

Annemarie van Gaal SOS Kinderdorpen

“Er zijn natuurlijk heel veel goede doelen op de wereld en ik heb in de afgelopen jaren met heel veel goede doelen kennisgemaakt en uiteindelijk gekozen voor SOS Kinderdorpen. De manier waarop SOS Kinderdorpen te werk gaat is uniek. De kansloze kinderen die bij SOS Kinderdorpen gebracht worden, groeien op in een veilig en liefdevol gezin. Ook gaan ze naar school, zodat ze kunnen werken aan een kansrijke toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat het geven van liefde en hoop aan kinderen en hen op te laten groeien tot volwassenen met perspectief, de basis is van een betere wereld.

Onlangs sprak ik met Kojo Mattah, directeur van SOS Kinderdorpen in Ghana. Door dit gesprek ben ik nog enthousiaster geworden en kan ik met nog meer bewondering spreken over SOS Kinderdorpen. Kojo Mattah vertelde mij onder andere hoe SOS Kinderdorpen zich inzet om individuele talenten te ontwikkelen en hoe zij het lokale ondernemerschap stimuleren. Het is namelijk mijn stellige overtuiging dat voor de economische vooruitgang van een land het van groot belang is om een stabiele middenklasse te hebben: Een grote groep mensen die vertrouwen heeft in de toekomst en die de hoop heeft dat hun leven beter wordt als zij zich ervoor inzetten. Deze middenklasse kan zich alleen vormen door ondernemerschap te stimuleren."
Annemarie van Gaal

Annemarie in actie voor SOS Kinderdorpen