Skip to main content

Ambassadeurs en vrienden

De ambassadeurs en vrienden van SOS Kinderdorpen zijn onmisbaar, want dankzij hen leren veel mensen ons werk kennen. Zij zetten zich belangeloos in, zijn betrokken, denken mee en maken zich sterk voor de kinderen die geen veilig thuis hebben. Zij zijn familie!

Martin-Garrix-vriend-van-sos-kinderdorpen.jpg

Martin Garrix

“Mijn zusje en ik zijn opgegroeid met lieve en zorgzame ouders. We zijn heel erg close. Zij hebben een enorme rol gespeeld bij mijn succes, zeker omdat ik zo jong was toen mijn carrière begon. Ik vind het vreselijk om te zien dat zoveel kinderen wereldwijd niet de steun van een familie hebben. Als vriend van SOS wil ik kinderen helpen en hopelijk nog meer mensen inspireren om betrokken te zijn bij deze organisatie." - Martin Garrix (DJ/Producer), vriend van SOS Kinderdorpen sinds 2017.

jan-smit-ambassadeur-sos-kinderdorpen.jpg

Jan Smit

"Toen ik een bezoek bracht aan een SOS kinderdorp heb ik heel lang gepraat met een meisje dat in het kinderdorp woonde. Ze vertelde me dat ze had gezien dat haar vader haar moeder vermoordde. Ik was er kapot van." - Jan Smit (zanger en presentator), ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 1999.

kim-lian-van-der-meij-ambassadeur-sos-kinderdorpen.jpg

Kim-Lian van der Meij

"Als moeder weet ik hoe belangrijk het is dat kinderen een stabiele en liefdevolle plek hebben om op te groeien, bij een familie waar ze onbezorgd kind kunnen zijn. Dat gun je toch ieder kind? Ik vind het dan ook een voorrecht dat ik ambassadeur ben van SOS Kinderdorpen en zo een bijdrage kan leveren aan hun missie, hoe groot of klein die bijdrage ook is.” - Kim-Lian van der Meij (zangeres en presentatrice), ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2016.

ambassadeur-jochem-van-gelder-sos-kinderdorpen.jpg

Jochem van Gelder

“De missie om kinderen een liefdevolle familie te geven ligt dicht bij mijn hart. Ik ben een echte familieman. Het werk van SOS raakt me daarom enorm, de situaties waarin sommige kinderen zitten zijn afschuwelijk. Elk kind heeft een lieve familie nodig om op te kunnen bouwen. Ik vind het geweldig dat ik als ambassadeur en met mijn theatervoorstelling Het Genootschap van WereldBetermakers een bijdrage kan leveren." - Jochem van Gelder (theatermaker en presentator), ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2016.

ron-blaauw-ambassadeur-SOS-Kinderdorpen.jpg

Ron Blaauw

“Ik hoop bij te kunnen dragen aan een betere wereld. Voor ouders zijn gelukkige kinderen het allerbelangrijkste. En ik heb gezien hoe veel kinderen daar weer kunnen lachen door de inzet van SOS Kinderdorpen. Doordat zij weer liefde krijgen, vergeten zij hun ellende sneller.” - Ron Blaauw (Chef-kok en restaurateur) ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2016.

Marjan Jonkman ambassadeur SOS Kinderdorpen

Marjan Jonkman

“Ik ben een echt familiemens. De afgelopen vier jaar, sinds mijn modellencarrière van start ging, waren een achtbaan. Ik reis veel, ontmoet dagelijks nieuwe mensen, doe nieuwe dingen. Het voelt dan goed om een stevige thuisbasis te hebben: een familie die me steunt en er altijd voor me is. Dat gun ik elk kind en daarom steun ik SOS Kinderdorpen” - Marjan Jonkman (model), ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2018.

winonah-de-jong-ambassadeur-sos-kinderdorpen.jpg

Winonah de Jong

"Sinds ik het werk van SOS met eigen ogen gezien heb, ben ik vastberaden me in te zetten voor de SOS kinderen. SOS families veranderen hun leven voor altijd." - Winonah de Jong (Stijlicoon en ondernemer, getrouwd met voetballer Nigel de Jong), ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2010.

Annemarie van Gaal SOS Kinderdorpen

Annemarie van Gaal

"Persoonlijk vind ik SOS Kinderdorpen het beste goede doel ter wereld en ik ben blij en trots dat ik via mijn ambassadeurschap een bijdrage kan leveren." - Annemarie van Gaal (zakenvrouw en presentatrice), ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2008.

Hans van Breukelen

Hans van Breukelen

"In een SOS kinderdorp vinden kinderen warmte en veiligheid. Het biedt ze perspectief voor de toekomst en dat is iets dat van alle kanten ondersteund moet worden."

Yvonne van Gennip

Yvonne van Gennip

"De voornaamste reden, denk ik, dat de kinderen in een SOS kinderdorp zich snel op hun gemak voelen is toch de SOS moeder. En voor mij is het dan ook prachtig om te zien dat het heel natuurlijk overkomt."