Onze ambassadeurs

De ambassadeurs van SOS Kinderdorpen zijn onmisbaar, want dankzij hen leren veel mensen ons werk kennen. Zij zetten zich belangeloos in, zijn betrokken, denken mee en maken zich sterk voor de kinderen die geen veilig thuis hebben. Zij zijn familie!

Jan Smit met SOS kinderen

Jan Smit

"Toen ik een bezoek bracht aan een SOS kinderdorp heb ik heel lang gepraat met een meisje dat in het kinderdorp woonde. Ze vertelde me dat ze had gezien dat haar vader haar moeder vermoordde. Ik was er kapot van." - Jan Smit (zanger en presentator), ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 1999.

jochem van Gelder met sos kind

Jochem van Gelder

“De missie om kinderen een liefdevolle familie te geven ligt dicht bij mijn hart. Ik ben een echte familieman. Het werk van SOS raakt me daarom enorm, de situaties waarin sommige kinderen zitten zijn afschuwelijk. Elk kind heeft een lieve familie nodig om op te kunnen bouwen. Ik vind het geweldig dat ik als ambassadeur en met mijn theatervoorstelling Het Genootschap van WereldBetermakers een bijdrage kan leveren. - Jochem van Gelder (theatermaker en presentator), ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2016.

Annemarie van Gaal

"Persoonlijk vind ik SOS Kinderdorpen het beste goede doel ter wereld en ik ben blij en trots dat ik via mijn ambassadeurschap een bijdrage kan leveren." - Annemarie van Gaal (zakenvrouw en presentatrice), ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2008.

Ron Blaauw met kinderen op SOS school

Ron Blaauw

“Ik hoop bij te kunnen dragen aan een betere wereld. Voor ouders zijn gelukkige kinderen het allerbelangrijkste. En ik heb gezien hoe veel kinderen daar weer kunnen lachen door de inzet van SOS Kinderdorpen. Doordat zij weer liefde krijgen, vergeten zij hun ellende sneller.” - Ron Blaauw (Chef-kok en restaurateur) ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2016.

Kim-Lian ambassadeur SOS Kinderdorpen

Kim-Lian van der Meij

"Als moeder weet ik hoe belangrijk het is dat kinderen een stabiele en liefdevolle plek hebben om op te groeien, bij een familie waar ze onbezorgd kind kunnen zijn. Dat gun je toch ieder kind? Ik vind het dan ook een voorrecht dat ik ambassadeur ben van SOS Kinderdorpen en zo een bijdrage kan leveren aan hun missie, hoe groot of klein die bijdrage ook is.” - Kim-Lian van der Meij (zangeres en presentatrice), ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2016.

hans van breukelen met sos kinderen

Hans van Breukelen

"In een SOS kinderdorp vinden kinderen warmte en veiligheid. Het biedt ze perspectief voor de toekomst en dat is iets dat van alle kanten ondersteund moet worden." 

 
Winonah de Jong met sos kinderen

Winonah de Jong

"Sinds ik het werk van SOS met eigen ogen gezien heb, ben ik vastberaden me in te zetten voor de SOS kinderen. SOS families veranderen hun leven voor altijd." - Winonah de Jong (Stijlicoon en ondernemer, getrouwd met voetballer Nigel de Jong), ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2010.

Yvonne van Gennip met sos kind

Yvonne van Gennip

"De voornaamste reden, denk ik, dat de kinderen in een SOS kinderdorp zich snel op hun gemak voelen is toch de SOS moeder. En voor mij is het dan ook prachtig om te zien dat het heel natuurlijk overkomt."

Anky van Grunsven met sos kinderen

Anky van Grunsven

"Het mooie van SOS Kinderdorpen vind ik dat zij zorgen voor weeskinderen overal ter wereld, maar dan wel in hun eigen omgeving." - Anky van Grunsven (Olympisch dressuuramazone) ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2005.

 

Vrienden van SOS 
SOS Kinderdorpen heeft niet alleen ambassadeurs. Ook van onze SOS vrienden, oud-ambassadeurs van SOS Kinderdorpen, hebben we veel mogen leren. Wij bedanken onze oud-ambassadeurs dan ook graag voor hun inzet en betrokkenheid naar onze organistie. Ook zij behoren tot onze SOS familie! 
 

Ruud van Nistelrooij in SOS Kinderdorp

Ruud van Nistelrooy

"Ik bracht een bezoek aan een SOS kinderdorp in Boekarest. Ik was er ondersteboven van. Ondanks hun ellendige verleden waren de kinderen grenzeloos positief." Ruud van Nistelrooy (voormalig profvoetballer en trainer van het Nederlands eftal)

Danielle Oerlemans met SOS kind

Daniëlle Oerlemans

“Ik ben heel enthousiast over het werk van SOS Kinderdorpen. Hun visie staat me na aan het hart." - Daniëlle Oerlemans (Presentatrice en ex-wielrenster), vriend van SOS Kinderdorpen sinds 2010.

Henk Savelberg

Henk Savelberg

"Ik vind het systeem van opgroeien in een gezin geweldig: een mooi concept, juist omdat de moeders vaak zelf ook uit moeilijke omstandigheden komen". - Henk Savelberg (Chef-kok en restaurateur)

Gerda Havertong

Gerda Havertong

"Aan den lijve heb ik ondervonden dat het concept van SOS Kinderdorpen werkt." - Gerda Havertong (actrice en zangeres)

Christophe Haddad met SOS kind

Christophe Haddad

“Het was heel bijzonder om een week lang in een kinderdorp te zijn. Ik voelde me echt onderdeel worden van het leven van de SOS kinderen. Om de kinderen zo gelukkig te zien opgroeien, wetende dat ze stuk voor stuk een moeilijke start hebben gemaakt, was indrukwekkend.” - Christophe Haddad (acteur), vriend van SOS Kinderdorpen sinds 2008.

Ook op internationaal niveau wordt ons wereldwijde werk van SOS Children's Villages International gesteund door een netwerk van waardevolle vrienden zoals:

Angelina Jolie met SOS kinderen
 
Dalai Lama en Hermann Gmeiner SOS Kinderdorpen

Nelson Mandela
 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI

Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Onze ambassadeurs pagePrefix=soskdnl breadCrumb=Over SOS Kinderdorpen / Onze ambassadeurs mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */