Skip to main content

Oeganda

Oeganda

 

De situatie in Oeganda

Oeganda.jpgHoewel de economische situatie in Oeganda de afgelopen jaren verbeterd is, heeft dit land nog steeds te maken met grote armoede. Eén derde van de bevolking leeft in armoede en 40% heeft weinig toegang tot schoon drinkwater. Maar liefst 2,7 miljoen kinderen in Oeganda moeten het zonder ouderlijke zorg stellen. Bijna de helft van deze kinderen heeft hun ouders verloren aan HIV/AIDS en 96.000 kinderen jonger dan 14 jaar lijden aan deze ziekte. Onze hulp is dus zeer hard nodig. Sinds 1988 biedt SOS Kinderdorpen hulp in Oeganda. Er zijn vier kinderdorpen in Oeganda. Twee ervan worden gesteund vanuit Nederland. Eén ervan staat in Kakiri, een klein stadje met ongeveer 6000 inwoners, dat in één van de armste delen van Oeganda ligt. De andere staat in Gulu, dat de op één na grootste stad van Oeganda is.

Kinderdorp Kakiri

Kinderdorp Gulu

Altijd wordt er gekeken naar de beste oplossing op het gebied van zorg. Preventieve en alternatieve zorg vormen overal een rode draad en lopen in elkaar over. Contact of hereniging met de biologische familie blijft het doel, mits er familie is en dit contact moet altijd in het belang zijn van het kind.

Familieversterkende programma's 

In Oeganda werken we ook aan zogenaamde familieversterkende programma's (fsp's) omdat de eigen familie de allerbeste plek is voor een kind om op te groeien. 

Alternatieve Zorg

Mocht zorg binnen de biologische familie niet (meer) mogelijk zijn, dan wordt er gekeken op wat voor manier er alternatieve zorg kan worden geboden in de vorm van pleegzorg buiten de familie of in een SOS familie.

Help jij een kind die er anders helemaal alleen voor staat? Word dan nu kindsponsor en geef een kind een familie. 

Ja, ik help een kind in nood

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png