Skip to main content

Laatste nieuws

We houden je graag op de hoogte van al onze kinderen, kinderdorpen en alle andere ontwikkelingen rondom SOS Kinderdorpen. Al het nieuws over SOS Kinderdorpen vind je hieronder in ons nieuwsoverzicht.

Wil je als eerste op de hoogte zijn, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png

Extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij

16 februari 2017 - Tijdens het Goed Geld Gala maakte de Postcode Loterij bekend hoeveel geld zij dit jaar, dankzij haar deelnemers, aan goede doelen kon schenken. SOS Kinderdorpen mocht, naast de jaarlijkse cheque van 1.350.000 euro, ook een extra cheque ter waarde van 2.356.000 euro in ontvangst nemen.

Lees meer

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png

Red Hand Day

9 februari 2018 - Stop de inzet van kinderen in gewapende conflicten! Dat is de boodschap van Red Hand Day. Kinderen in de hele wereld schilderen op deze dag hun handen rood om de boodschap kracht bij te zetten.

Lees meer

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png

SOS Kinderdorpen sluit zich aan bij Dutch Relief Alliance

9 februari 2018 - Sneller en effectiever reageren op rampen en crises waar ook ter wereld. Dat beoogt de Dutch Relief Alliance (DRA); een alliantie van 16 Nederlandse hulporganisaties, gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. SOS Kinderdorpen heeft zich eind 2017 hierbij aangesloten.

Lees meer

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png

Jarige Prinses Margriet vertelt in TV Show over SOS Kinderdorpen

18 januari 2018 - De TV Show van Ivo Niehe van vrijdag 19 januari stond geheel in het teken van de 75ste verjaardag van HKH Prinses Margriet. Zij vertelt onder andere over haar inzet voor SOS Kinderdorpen. De uitzending was vrijdag om 21:30 uur op NPO1. 

Lees meer

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png

Action is nieuwe partner van SOS Kinderdorpen

08 januari 2018 - Retailer Action en SOS Kinderdorpen slaan vanaf 1 januari 2018 de handen ineen.  De samenwerking is onderdeel van het Action Social Responsibility beleid. 

Lees meer

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png

Campagne #stopWeeshuistoerisme van start

11 november 2017 - #StopWeeshuistoerisme en #goodintentionsbadidea. Met die hashtags start Better Care Network Netherlands, de koepelorganisatie van acht kinderorganisaties, vrijdag een multimediale campagne. Het doel is om de duizenden Nederlandse jongeren die jaarlijks vrijwilligerswerk in een weeshuis willen gaan doen, te overtuigen iets anders te gaan doen. We doen dat door hen te informeren over uitbuiting van kinderen in de weeshuizen en hechtingsproblematiek die ze krijgen door de vele wisselingen van verzorgers. 

Lees meer

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png

Elk kind heeft behoefte aan stabiliteit

14 novermber 2017 - SOS Kinderdorpen en de Universiteit van Amsterdam hebben onderzoek gedaan naar 'de effecten van  sociale uitsluiting van jongeren die de zorg verlaten. Een verslag van de reactie van drie Nederlandse zorgverlaters en onderzoekster Dr. Nicky Pouw tijdens de presentatie.

Lees meer