Overstromingen in Pakistan houden aan

Voorzitter SOS Kinderdorpen Pakistan vertelt

24 september 2010 - Twee maanden na de eerste overstromingen in Pakistan, vertelt voorzitter van SOS Kinderdorpen Pakistan Souriya Anwar over de huidige situatie.

Voorzitter SOS Kinderdorpen vertelt over de huidige situatie in Pakistan
Souriya Anwar (midden)
“De overstromingen blijven maar aanhouden. Het water heeft nu ook al de provincie Sindh bereikt en verwoest alles op haar pad. Talloze extra dorpen zijn getroffen en nog meer mensen slaan op de vlucht.” Het waterpeil zal pas zakken als het water de zee bereikt. Dit kan echter nog weken duren. Souriya Anwar: “Mr. Ban Ki-moon formuleerde het precies goed: we zijn getuige van een langzame tsunami."


Verspreiding medicijnen
Distributie medicijnen
Pakistaanse kinderen lopen het ernstige risico te overlijden aan zich snel verspreidende ziektes. SOS Kinderdorpen focust zich dan ook nog steeds op distributie van voedselpakketten en medicijnen: we hebben onder andere al twee miljoen maaltijden uitgedeeld.

Souriya Anwar: “De hulpbereidheid van de Pakistaanse bevolking is geweldig, maar het probleem is zo onnoemelijk groot dat het extreem moeilijk blijft voor instanties en hulporganisaties om alle getroffenen te bereiken. Maar we houden hoop. We doen alles binnen onze macht om zoveel mogelijk mensen bij te staan tijdens deze crisissituatie.”

Meer weten over de situatie en onze hulp in Azië?


Check ons uitgebreide dossier

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Overstromingen in Pakistan houden aan pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Overstromingen in Pakistan houden aan mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */