Getroffenen tyfoon Filippijnen vinden onderdak in SOS-kinderdorp

24 juni 2008 - SOS-kinderdorp Iloilo geeft aan 300 gezinnen, wiens huizen nog steeds onder water staan na de tyfoon, voedsel zoals rijst en noodles. Door middel van generatoren is er elektriciteit in het kinderdorp.

De getroffen gebieden zijn nog steeds niet bereikbaar. Onze medewerkers doen heel hard hun best om deze gebieden te bereiken. De waterstand in veel gebieden is nog erg hoog.

Ongeveer 60 gezinnen maken gebruik van de voorzieningen van het SOS-sociaal centrum in Iloillo. Ze krijgen daar voedsel en andere noodzakelijke spullen. Deze gezinnen komen uit de omgeving van het kinderdorp Iloilo. 

Volgens het Rode Kruis is Iloilo het zwaarst getroffen door de tyfoon.


23 juni 2008 - Als gevolg van de tyfoon Fengshen, die op 21 juni over de Filippijnen raasde, zijn tienduizenden mensen dakloos geworden. Veel families uit de nabijheid van het SOS-kinderdorp Iloilo hebben tijdelijke onderdak gevonden in het SOS-kinderdorp.


Alle kinderen, moeders en collega’s uit het SOS-kinderdorp Iloilo zijn in veiligheid. Het waterniveau is inmiddels afgenomen. Als gevolg van de tyfoon dienen elektriciteit en telefoonlijnen in het kinderdorp nog hersteld te worden. De straten en vele huizen in Iloilo zijn tijdens de verwoestende tyfoon overspoeld geraakt. Wegen werden geblokkeerd door ontwortelde bomen en omgevallen elektriciteitspalen. Hulpverlening en reddingsacties zijn inmiddels op gang gekomen en de autoriteiten proberen de getroffen gemeenschappen te bereiken.

Volgens officiële berichtgeving zijn 150 mensen om het leven gekomen en zijn er nog vele vermisten in centraal en zuidelijk Filippijnen. Volgens officiële schattingen, hebben ongeveer 360.500 mensen hun huizen verloren.

De Filippijnen is een archipel van meer dan 7000 eilanden. De eilandengroep wordt ieder jaar door gemiddeld 20 orkanen getroffen.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Getroffenen tyfoon Filippijnen vinden onderdak in SOS-kinderdorp pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Getroffenen tyfoon Filippijnen vinden onderdak in SOS-kinderdorp mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */