Toelichting beleggingsbeleid SOS Kinderdorpen

2 december 2010 – Verschillende media berichtten in de afgelopen week over beleggingen door goede doelen. Wij geven u graag inzicht in ons financiële beleid en de beweegredenen hierachter.

Onze prioriteit is het nakomen van onze verplichtingen naar de kinderen en gezinnen die op onze steun rekenen. Het beleggingsbeleid van SOS Kinderdorpen is dan ook afgestemd op het realiseren van onze missie.

Beleggingsbeleid
Wij willen op een verantwoorde manier omgaan met de fondsen die we binnenkrijgen via onze donateurs. Daarom hebben we in het verleden bewust gekozen om donaties die wij ontvangen niet te beleggen, maar te plaatsen op spaar- of depositorekeningen. Op deze manier behalen we een maximaal rendement met zo min mogelijk risico. In ons vermogensbeheerplan zijn bepaalde bandbreedtes vastgelegd, waaronder spreiding van financiële middelen en minimale ratings van banken (eisen waaraan banken moeten voldoen). Verder lichten we ons financiële beleid uitgebreid toe in ons jaarverslag.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Ons beleggingsbeleid toegelicht (1) pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Ons beleggingsbeleid toegelicht (1) mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */