SOS Kinderdorpen Indonesië evacueert honderden kinderen

28 oktober 2010 – Meer dan 300 kinderen die worden ondersteund vanuit onze gezinsversterkende programma’s in Umbulharjo-Cangkringan en Turi Sleman (13 km van de vulkaan) zijn gisteren geëvacueerd door vrachtwagens, motorfietsen en ambulances.

Alle kinderen zijn ondergebracht in kampen. SOS medewerkers verstrekken samen met vrijwilligers essentiële goederen zoals zuurstofmaskers, melk, kant en klare maaltijden, matten, dekens, et cetera.

Ook de wijken Sleman en Klaten worden geëvacueerd, deze liggen in de richting van de lavastroom. In deze wijken zijn twee SOS dagopvangcentra voor in totaal 250 kinderen.

Meer evacuaties zullen waarschijnlijk volgen. Er komt namelijk nog steeds as uit de vulkaan Merapi in Indonesië en de kans op een nieuwe vulkaanuitbarsting is groot. Sinds twee dagen zijn duizenden mensen op de vlucht voor de dodelijke as en zoeken onderdak in scholen, kampen en overheidsgebouwen in en rond Yogyakarta.

 Zie ook: Gezinnen SOS projecten geëvacueerd na vulkaanuitbarsting

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS Kinderdorpen Indonesië evacueert honderden kinderen pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS Kinderdorpen Indonesië evacueert honderden kinderen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */