SOS Kinderdorpen en Female Cancer Foundation strijden samen tegen baarmoederhalskanker in ontwikkelingslanden

Amsterdam, 10 februari 2010 – Gistermiddag maakte de Nationale Postcode Loterij (NPL) tijdens haar jaarlijkse Goed Geld Gala bekend dat zij het ‘Red mijn moeder project’ van SOS Kinderdorpen en de Female Cancer Foundation (FCF) steunt met 1.643.600 euro.

In dit project slaan SOS Kinderdorpen en FCF de handen ineen om baarmoederhalskanker in ontwikkelingslanden te voorkomen en voorstadia van deze dodelijke ziekte te genezen.

Wereldwijd treft baarmoederhalskanker jaarlijks 500.000 vrouwen, meestal moeders, waarvan ruim de helft overlijdt aan de ziekte. Tachtig procent van deze vrouwen woont in ontwikkelingslanden. FCF en SOS Kinderdorpen bundelen nu hun krachten in de strijd tegen deze ingrijpende ziekte. FCF krijgt toegang tot de medische centra van SOS Kinderdorpen, waardoor zij vrouwen kunnen behandelen die anders buiten hun bereik blijven. De organisatie controleert vrouwen op baarmoederhalskanker en behandelt hen bij een positieve uitslag meteen met cryotherapie, een goedkope en eenvoudige behandeling met vloeibare stikstof.

Algemeen directeur SOS Kinderdorpen Marcel Beerthuizen: “We zijn ontzettend blij met de bijdrage van de NPL aan het ‘Red mijn Moeder’ project. Zonder deze toezegging zouden we dit bijzondere initiatief nooit kunnen realiseren. De komende drie jaar geven we wereldwijd aan minimaal 400.000 vrouwen voorlichting over baarmoederhalskanker en screenen we 100.000 vrouwen in onze medische centra op deze vorm van kanker. Uit ervaring blijkt dat vijftien procent van de gescreende vrouwen behandeld moet worden. Met deze preventieve behandeling voorkomen wij dat circa 60.000 kinderen hun moeder kwijtraken.”

International Chairman Female Cancer Foundation Alexander Peters is ook verheugd met de bijdrage van de NPL: “Onze kleine innovatieve organisatie is met name werkzaam in die gebieden in de wereld waar baarmoederhalskanker het meest voorkomt en verantwoordelijk is voor de sterfte van vele vaak jonge vrouwen met gezinnen met jonge kinderen. Door deze bijdrage krijgt het FCF de kans om aan de basis te voorkomen dat kinderen moeten opgroeien zonder moeder.”

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Renske Westerhof                                           Fleur Henderson
Persvoorlichter SOS Kinderdorpen              Program director FCF
020 – 5121684/ 06-54314592                      071 - 5262960
renske@soskinderdorpen.nl                      fleur.henderson@femalecancerfoundation.org


Over SOS Kinderdorpen
SOS Kinderdorpen zorgt er al ruim 60 jaar voor dat kinderen die er alleen voor staan kunnen opgroeien in een liefdevol gezin. De internationale kinderhulporganisatie werkt vanuit de visie dat kinderen recht hebben op een thuis en een goede opvoeding binnen een veilige omgeving in hun eigen land. Met deze unieke gezinsgerichte aanpak krijgen ruim 410.000 kinderen in 132 landen verspreid over de hele wereld een solide basis om zich te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Kijk voor meer informatie op: www.soskinderdorpen.nl

Over Female Cancer Foundation
De Female Cancer Foundation vecht met behulp van onderwijs, onderzoek en innovatieve, praktische technieken wereldwijd tegen baarmoederhalskanker. Baarmoederhalskanker wordt veroorzaakt door een sexueel overdraagbaar virus en is daardoor goed te voorkomen en te genezen. De screeningsprogramma’s van de FCF (“See&Treat) zijn kosteneffectief en makkelijk toepasbaar in ontwikkelingslanden, wat de duurzaamheid van het concept bevorderd en versterkt. Kijk voor meer informatie op: www.femalecancerfoundation.org 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS en Female Cancer Foundation strijden tegen baarmoederhalskanker in ontwikkelingslanden pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS en Female Cancer Foundation strijden tegen baarmoederhalskanker in ontwikkelingslanden mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */