Together4Change dient MFS II aanvraag in

1 december 2009 - SOS Kinderdorpen werkt al 60 jaar vanuit de visie dat kinderen die er alleen voor staan recht hebben op een liefdevol thuis binnen een veilige omgeving in hun eigen land. Naast onze kinderdorpen en gezinsversterkende programma’s kijken we ook samen met de lokale gemeenschappen in onze partnerlanden naar aan welke aanvullende projecten zij behoefte hebben. In het kader hiervan zijn wij vandaag begonnen aan een speciaal project in samenwerking met 3 andere ontwikkelingsorganisaties.

Samen met International Child Support, Wereldkinderen en Wilde Ganzen heeft SOS Kinderdorpen een gezamenlijke aanvraag voor subsidie bij minister Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking ingediend. Onder de naam Together4Change werken we samen in een alliantie, met het doel ons de komende vijf jaar in te zetten voor het verbeteren van de situatie van kinderen, jongeren en de gemeenschappen om hen heen in diverse ontwikkelingslanden.

 

SOS Kinderdorpen en de andere organisaties hebben verandering vanuit de mensen en maatschappij zelf hoog in het vaandel staan en zien de samenwerking als ultieme kans om hun krachten te bundelen. Ook het versterken van de lokale economie is een belangrijk aandachtspunt om het leven van jongeren en kinderen te verbeteren. Door kennis op verschillende werkterreinen bij elkaar te brengen, bereikt de alliantie meer mensen. En zo kunnen meer kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden zichzelf ontwikkelen: een belangrijke basis op weg naar een beter bestaan.

Dit project wil verandering vanuit de mensen zelf teweegbrengen. Dat betekent niet dat wij bedenken wat daar goed voor hen is maar zij geven aan wat zij belangrijk vinden en daar gaan we daar samen een oplossing voor vinden

 

.

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Samenwerking voor betere toekomst kinderen pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Samenwerking voor betere toekomst kinderen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */