Ruud van Nistelrooij op bezoek in SOS kinderdorp

11 november 2009 – Vandaag kregen de kinderen in kinderdorp El Escorial, gelegen vlakbij Madrid, een hele leuke verassing. Voetbalidool Ruud van Nistelrooij kwam samen met zijn vrouw Leontien op bezoek. Ruud is al 10 jaar ambassadeur van onze organisatie en keek er erg naar uit om het kinderdorp te bezoeken. Tijdens zijn bezoek lunchte hij bij een SOS gezin uit het kinderdorp.

Ruud en Leontien in kinderdorp

Ruud was erg enthousiast over zijn bezoek: “ Mijn eerste kennismaking met het werk van SOS was in 1998 in Boekarest. Ik was in Roemenie omdat ik moest spelen met het voetbalteam van Jong Oranje. Dit bezoek aan SOS kinderdorp El Escorial is wel weer anders: Nu had ik uitgebreid de tijd om door het kinderdorp te lopen en met de kinderen en hun moeders te praten. Het was erg speciaal om de persoonlijke maar, meestal moeilijke en aangrijpende verhalen te horen. Gelukkig zie je nu ook in wat voor liefdevolle omgeving ze opgroeien.”

Ruud’s vrouw, Leontien van Nistelrooij, vergezelde hem tijdens dit bezoek. Ook zij is betrokken bij onze organisatie: “Vier jaar geleden bezocht ik het SOS kinderdorp in Marokko en ik was ontzettend onder de indruk. Het is een fantastische ervaring om hier te zijn en de Spaanse families te ontmoeten!”

Ruud en Leontien in kinderdorp
Zo ontmoetten ze de kleine Jose die niets kon uitbrengen toen hij de topspeler van Real Madrid in het echt zag. Hij durfde in eerste instantie niets te zeggen tegen zijn idool, maar dat veranderde al snel en na een tijdje speelden ze een partijtje voetbal met elkaar. Na de lunch hadden alle kinderen de gelegenheid om aan Ruud een paar vragen te stellen. Een van de vragen was of hij van voetbal hield, waarop hij met een glimlach “nee, niet echt” antwoordde. Maar hij bewees op het voetbalveld het tegenovergestelde toen hij penalty’s schoot op het doel samen met de kinderen.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Ruud van Nistelrooij op bezoek in SOS kinderdorp pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Ruud van Nistelrooij op bezoek in SOS kinderdorp mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */