Rellen in Haïti tegen VN-vredestroepen

22 november 2010 - Vorige week braken er rellen uit in Cap Haïtien, een stad in het noorden van Haïti. De onlusten richten zich tegen de vredestroepen van de VN. Ten minste één burger kwam om en vijf VN-soldaten raakten gewond. Alle SOS kinderen, moeders en medewerkers zijn veilig en maken het goed.

Om de mensen te beschermen tegen mogelijk gevaar heeft de directeur van het SOS kinderdorp Cap Haïtien het sociaal centrum, de school en het beroepsopleidingscentrum tijdelijk gesloten totdat de situatie weer veilig wordt geacht. Ook heeft op dit moment niemand toestemming om het kinderdorp te verlaten en zijn workshops voorlopig uitgesteld.

Eén kind van het SOS gemeenschapscentrum in Port-au-Prince is besmet door de cholera epidemie en staat onder behandeling. De coördinator van het gezinsversterkende programma in Port-au-Prince voorziet de gemeenschapscentra met informatie over cholerapreventie voor de families doe gesteund worden door het gezinsversterkend programma.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Rellen in Haïti tegen VN-vredestroepen pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Rellen in Haïti tegen VN-vredestroepen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */