Reizigers Schiphol doneren aan SOS Kinderdorpen


6 januari 2010 – Vanaf vandaag kunnen reizigers hun kleingeld in euro’s en vreemde valuta doneren aan SOS Kinderdorpen in de collectezuilen op Schiphol. De collectezuilen werden vanmiddag officieel overgedragen door Paul Luijten, directeur Corporate Affairs van Schiphol Group, aan Marcel Beerthuizen, algemeen directeur van SOS Kinderdorpen Nederland.

Marcel Beerthuizen: “Deze samenwerking met Schiphol geeft het vertrouwen in onze organisatie weer. Reizigers van over de hele wereld, die ons werk vaak uit hun eigen land kennen, kunnen zo hun steentje bijdragen om kinderen die er alleen voor staan te laten opgroeien in een liefdevol gezin."

De collectezuilen staan nog de komende twee jaar op de luchthaven waar jaarlijks 43,5 miljoen reizigers passeren. In 2008 was SOS Kinderdorpen ook beneficiant van de collectezuilen. Toen leverde dit initiatief een aanzienlijke donatie op van 167.765 euro. Met de opbrengsten van de collectezuilen kan SOS Kinderdorpen nog meer kinderen een thuis en onderwijs geven zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen.

Ieder jaar stelt Schiphol de inhoud van de collectezuilen beschikbaar aan een goed doel. Voorwaarde is dat de organisatie wereldwijd actief is en geen politieke binding heeft. De opbrengsten van 2009, ongeveer 115.000 euro, kwamen ten goede aan de Partnership Foundation.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Reizigers Schiphol doneren aan SOS Kinderdorpen pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Reizigers Schiphol doneren aan SOS Kinderdorpen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */