PwC doneert cheque van €20.000 aan project WorldCoaches in Zuid-Afrika

PwC heeft 20.000 euro gedoneerd aan het project WorldCoaches Zuid-Afrika, een gezamenlijk initiatief van de KNVB en SOS Kinderdorpen. Thabo Kubu, lokaal coördinator van het project in Zuid-Arika, kreeg de cheque tijdens een scholing van toekomstige WorldCoaches, overhandigd.

Bijzondere reis
Rick Vaes won afgelopen zomer het spel Cijfers van Oranje van PwC, als beloning mocht hij het hiermee opgehaalde bedrag zelf gaan uitreiken in Zuid-Afrika. “Het is fantastisch om het enthousiasme van de coaches, maar vooral ook van de kinderen die getraind worden, met eigen ogen te kunnen zien. Ik had niet verwacht dat voetbal ook op deze manier kan worden ingezet.”
 
Impact
Thabo Kubu benadrukt het belang van het project voor de lokale gemeenschappen van SOS Kinderdorpen in Zuid-Afrika. “Dit komt precies op het juiste moment. Het geeft de jongeren in onze gemeenschappen de kans om WorldCoach te worden en op een professionele manier op zowel sociaal- als voetbalgebied geschoold te worden. Daarbij traint elke coach wekelijks minimaal 60 kinderen. Met de donatie kunnen we minimaal 20 nieuwe coaches opleiden, wat neerkomt op zo’n 1200 kinderen. Dat is een geweldig aantal.”

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= PwC doneert 20.000 euro aan project WorldCoaches pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / PwC doneert 20.000 euro aan project WorldCoaches mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */