Update opbrengst zomerhit van Jan Smit en Damaru voor SOS-Kinderdorpen

18 september 2009 - De single van Jan Smit en Damaru heeft alle verwachtingen overtroffen. Het nummer is zo succesvol dat de single platina is geworden, dat houdt in dat maar liefst 20.000 singles zijn verkocht! En dat betekent ook meer opbrengsten voor SOS-Kinderdorpen. Paul de Leeuw overhandigde het duo afgelopen zondag een platinaplaat tijdens zijn programma.

5 augustus 2009 - Jan Smit en zijn Surinaamse collega Damaru hebben vandaag een cheque ter waarde van 10.000,- euro overhandigd aan SOS-Kinderdorpen. Dit vond plaats tijdens een persbijeenkomst waar de zangers voor het eerst hun gezamenlijke zomerhit Tuintje In Mijn Hart (Mi Rowsu) live aan de media lieten horen.

De samenwerking tussen Jan Smit en Damaru is ontstaan naar aanleiding van een online campagne die Jan is gestart rondom mijnsoskinderdorp.nl. Tijdens de promotie van deze campagne ontstond een weddenschap tussen Jan en radio-dj Giel Beelen om wie de meeste sponsors kon inzamelen voor SOS-Kinderdorpen. Jan won de weddenschap en Giel regelde als tegenprestatie een duet tussen de twee artiesten. De single is op 24 juli uitgebracht en kwam afgelopen vrijdag al op nummer 1 de hitlijsten binnen, waarmee Mi Rowsu hard op weg is om dé zomerhit van 2009 te worden.

Overhandiging cheque
Aangezien Jan Smit al 10 jaar ambassadeur is van SOS-Kinderdorpen, werd besloten de opbrengst van de single aan deze internationale kinderhulporganisatie te doneren. Vandaag overhandigden Jan en Damaru dan ook een cheque ter waarde van 10.000 euro aan Frederike Godron en Sanne Rademaker van SOS-Kinderdorpen: “Geweldig dat jullie dit initiatief hebben genomen voor de kinderen die wij helpen. Met deze mooie bijdrage kunnen we nóg meer kinderen een thuis in een liefdevol gezin geven en dat is nog steeds hard nodig.”

Media
Het nieuws is goed opgepikt en opgenomen in veel websites en TV programma's. Klik hier voor een impressie.  

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Opbrengst zomerhit Jan Smit en Damaru voor SOS pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Opbrengst zomerhit Jan Smit en Damaru voor SOS mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */