Ook ná WK blijvende hulp aan Zuid-Afrikaanse kinderen door KNVB en SOS Kinderdorpen

14 juli 2010 – Nu het WK2010 haar laatste wedstrijd gespeeld heeft, rijst de vraag of het toernooi positieve impact op lange termijn heeft gebracht voor Zuid-Afrika. Met de vele miljoenen voetbalfans verdwijnt immers ook de aandacht voor het land dat nog steeds grote armoede en sociale problemen kent. Vooral voor de talloze kinderen die er in Zuid-Afrika alleen voor staan.

Het programma WorldCoaches van de KNVB en SOS Kinderdorpen heeft zich daarom de komende jaren gecommitteerd aan duurzame begeleiding van deze kinderen. Bondscoach Van Marwijk is een van de vele voetbalprominenten die het programma steunt. Met WorldCoaches leidt de KNVB al jaren met succes voetbalcoaches op die klaargestoomd worden om kinderen in ontwikkelingslanden te coachen. Het programma leidt voetbalcoaches, maar vooral ook ‘levenscoaches’ op, waarbij de coach een rolmodel is binnen èn buiten het veld.


De samenwerking rondom het programma betreft een effectieve combinatie: de KNVB heeft de voetbaltechnische expertise, terwijl SOS Kinderdorpen de coaches traint op sociaal vlak. Kinderen worden door hun coach aangespoord om hun best te doen: op het veld, maar juist ook daarbuiten. Van hun coach krijgen ze voorlichting over HIV/aids, onderwijs, criminaliteit en gezondheid. Op deze manier worden duizenden kinderen structureel begeleid om te bouwen aan een solide basis en een betere toekomst.
Marcel Beerthuizen, algemeen directeur SOS Kinderdorpen: ”Wij vinden het van essentieel belang om iets blijvends achter te laten voor Zuid-Afrika en haar toekomstige generaties. Miljoenen Zuid-Afrikanen hebben ons Oranje elftal de afgelopen weken aangemoedigd. Laten we hen nu ná het WK ook de steun geven die ze zo hard nodig hebben en die ze verdienen.”

Commitment Van Marwijk
Naast de ongelofelijke prestatie die Bert van Marwijk met zijn staf en het Oranje team op het WK2010 heeft neergezet, steunt hij het WorldCoaches programma voor Zuid-Afrikaanse kinderen door alle Oranje fans aan te sporen mee te doen. Van Marwijk: “Ik geloof echt in de kracht van dit programma. De kracht is ook dat iedereen kan meedoen. Door het woord ‘coach’ te sms’en naar het nummer 4333 doneer je € 2,50 aan WorldCoaches.”

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Ook ná WK blijvende hulp aan kinderen Zuid-Afrika pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Ook ná WK blijvende hulp aan kinderen Zuid-Afrika mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */