Olifant op bezoek in SOS-kinderdorp Meru, Kenia

14 september 2009- De kinderen in kinderdorp Meru in Kenia kregen onlangs wel heel bijzonder bezoek: een olifant uit het nabijgelegen nationaal reservaat (wildpark). De olifant negeerde de omheining en stapte vervolgens door de afrasteringpalen die in de buurt van het kinderdorp staan. In een poging te ontstappen, liep de olifant, achtervolgd door bewoners uit de lokale omgeving, door de groentetuin van het kinderdorp in een poging te ontsnappen.

Peter Wambugu, dorpsdirecteur van SOS-kinderdorp Meru, vertelt dat dit nog nooit eerder is gebeurd: “Waarschijnlijk is er een nieuwe groep olifanten geplaatst in het nationaal reservaat en moeten zij hun weg nog een beetje vinden. Waarschijnlijk is deze olifant verder afgedwaald doordat mensen hem hebben opgejaagd.”

Leuk maar eng
Tijdens zijn tocht door het kinderdorp vernielde de olifant 20 meter van de omheining en een deel van de groentetuin. Gelukkig kwam de olifant niet heel dicht bij de gezinshuizen. De SOS-kinderen durfden hun huizen niet uit te komen, maar vonden het wel heel leuk om de olifant te zien. Dit was niet de eerste keer dat de kinderen een olifant zagen. Tijdens de droogte in de maanden juli en augustus komen de olifanten ook dicht bij het kinderdorp, maar dit was de eerste keer dat een olifant door het hek heen kwam.

Toekomst
De dorpsdirecteur is in overleg met de ‘Kenya Wildlife Service’, een organisatie die wilde dieren in Kenya in de gaten houdt, om te kijken wat de beste oplossing is voor deze situatie. Het hek zal bijvoorbeeld verstevigd moeten worden, want de houten palen en de omheining die er nu staan zijn blijkbaar niet voldoende. Eén geluk bij dit ongeluk is dat de directeur van de ‘Kenya Wildlife service’ aan heeft gegeven dat alle SOS-kinderen het wildpark gratis mogen komen bezoeken, zodat ze de olifanten in hun eigen omgeving kunnen bewonderen.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Olifant op bezoek in SOS-kinderdorp Meru, Kenia pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Olifant op bezoek in SOS-kinderdorp Meru, Kenia mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */