Officiële opening SOS-kinderdorp Gulu, Oeganda

29 mei 2009- Het was een bijzonder weekend in Gulu, Noord-Oeganda toen Helmut Kutin, president van SOS-Kinderdorpen, op 17 mei het nieuwe en derde kinderdorp in Oeganda opende.

Feestelijke opening kinderdorp Gulu
De opening van het nieuwe kinderdorp was reden tot grote feestvreugde. Vele kinderen staan er namelijk, door de twintigjarige burgeroorlog, alleen voor en kampen met trauma's. Daarom zijn we al in 2002 in Gulu gestart met een tijdelijke opvang voor deze oorlogsslachtoffers. Tevens hebben we een sociaal en medisch centrum opgezet voor de velen families uit de omgeving die besmet zijn met HIV/aids.

Hoewel de noodvoorzieningen een groot verschil maakten voor vele kinderen en de lokale gemeenschap, was er vooral behoefte aan zekerheid. Aan een blijvend thuis. Wij zijn dan ook erg blij dat we dit nu kunnen bieden aan de SOS-moeders en meer dan 100 kinderen die lange tijd in het tijdelijke dorp hebben gewoond. En het is nu mogelijk om het bestaande sociale en medische centrum uit te breiden.

Kinderen uit kinderdorp Gulu

Tevens is bekendgemaakt dat er binnenkort een vierde kinderdorp in Oeganda wordt gebouwd. Het dorp ligt in Fort Portal, op de grens van Congo. Ondanks de rijkdom van grondstoffen is de omgeving zeer arm en HIV/aids en andere overdraagbare ziektes, zoals ebola is een veelvoorkomend probleem. Momenteel is SOS-Kinderdorpen hier al actief met een gezinsversterkend programma om zo’n 1600 kwetsbare kinderen uit de omgeving te ondersteunen. Het dorp waar uiteindelijk 120 kinderen komen te wonen zal rond 2010 haar deuren openen. 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Officiële opening SOS-kinderdorp Gulu, Oeganda pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Officiële opening SOS-kinderdorp Gulu, Oeganda mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */