Noodhulpprogramma in Somalië uitgebreid

16 september 2011 – Onze collega’s in het medische centrum in Mogadishu werken met man en macht om verdere ​​uitbraak van mazelen, acute diarree en andere virale ziekten te voorkomen. Ook in Baidoa draait de medische kliniek overuren. De afgelopen maand zijn hier al meer dan 6.000 kinderen en hun families behandeld.

Om de aanhoudende crisissituatie nog beter het hoofd te bieden, neemt SOS Kinderdorpen lokaal extra mensen aan die worden opgeleid om medische behandelingen uit te kunnen voeren zoals vaccineren. De situatie vraagt het uiterste van onze 250 collega’s ter plaatse. 

Meer hulp is nodig
Helmut Kutin, President van SOS Kinderdorpen Internationaal, benadrukt dat meer hulp en financiering noodzakelijk zijn. “De fondsen van SOS Kinderdorpen voor bij het uitrollen van een slagvaardig noodprogramma zijn beperkt. Vanwege de stijgende voedselprijzen zijn de lopende kosten van onze bestaande programma’s met meer dan 20 procent gestegen. Om nog meer kinderen in onze programma’s te kunnen opnemen hebben we dus meer geld nodig”, aldus Kutin.

Lees meer over noodhulpprogramma's van SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Noodhulpprogramma in Somalië uitgebreid pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Noodhulpprogramma in Somalië uitgebreid mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */