Vierde SOS-kinderdorp geopend in Zambia

7 oktober 2008 - In Zambia is het vierde SOS-kinderdorp geopend. In het nieuwe kinderdorp, in Livingstone, wonen al 37 weeskinderen samen met hun SOS-moeders wonen.

Honderden mensen woonden de feestelijke opening bij. Tijdens de opening waren allerlei activiteiten georganiseerd.

Livingstone ligt ongeveer 500 kilometer ten zuiden van Lusaka en naar schatting wonen er 100.000 mensen. Ongeveer 66 procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens en dit zijn grotendeels vrouwen. Ook hiv/aids is een veelvoorkomend probleem in dit gebied. Door deze armoede en de toename van het aantal weeskinderen, is besloten om hier een kinderdorp te bouwen.

De grond is gratis ter beschikking gesteld door de gemeente. Het nieuwe kinderdorp in Livingstone bestaat uit vijftien gezinshuizen waar uiteindelijk 150 kinderen komen te wonen. Ook is er een SOS-kleuterschool en -basisschool voor 360 kinderen uit het kinderdorp én uit de omgeving van het kinderdorp.

Het kinderdorp is nog niet helemaal klaar, maar binnenkort zullen de laatste werkzaamheden afgerond worden. De kinderen en de moeders kunnen in ieder geval al in de huizen wonen en zo samen werken aan een kansrijke toekomst. Ook zal er een gezinsversterkend programma worden opgestart om kwetsbare gezinnen uit de omgeving te ondersteunen.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Nieuw kinderdorp Zambia, Livingstone pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Nieuw kinderdorp Zambia, Livingstone mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */