NET 5 programma De Engelen van Oranje in première

Voetbalvrouwen bouwen mee aan nieuw SOS kinderdorp

25 mei 2010 - Vorige week is een bijzonder tv-programma voor SOS Kinderdorpen in première gegaan: De Engelen van Oranje. In het programma, dat volledig gefinancierd is door de Nationale Postcode Loterij, zetten spelersvrouwen van het Nederlands voetbalelftal zich in voor de bouw van een nieuw SOS kinderdorp in Kisumu, Kenia.

Samen met presentator Art Rooijakkers reisten onder andere Bouchra van Persie, Winonah de Jong en Esmeralda Blokland af naar Kenia. Andere spelersvrouwen, onder wie Lonneke Schaars, hebben in Nederland verschillende acties op touw gezet om het project financieel te ondersteunen.

Het tv-programma biedt SOS Kinderdorpen een breed platform om te vertellen wat ons werk betekent voor kinderen die er alleen voor staan. We kunnen er een groot publiek mee bereiken en hopen dat nog veel meer mensen ons werk hierdoor willen steunen.

Gesponsord
SOS Kinderdorpen maakt voor het tv-programma geen kosten. De Engelen van Oranje is geproduceerd en gefinancierd dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. De voetbalvrouwen werken belangeloos en vrijwillig mee aan het programma. De donaties die via dit programma worden ingezameld voor SOS Kinderdorpen, zijn bestemd voor de bouw van een nieuw SOS kinderdorp in Kisumu, Kenia, dat mede door de Nationale Postcode Loterij wordt gefinancierd. Dit zal bestaan uit 15 gezinshuizen waar generaties kinderen de komende jaren kunnen opgroeien. Tevens komen er een kleuterschool, een basis- en middelbare school en een sociaal/medisch centrum waar de hele gemeenschap in Kisumu gebruik van kan maken. In maart 2011 zullen de eerste kinderen in het kinderdorp worden verwelkomd.

De Engelen van Oranje is vanaf 19 mei elke woensdag om 22.00 uur te zien op NET5. Kijk voor meer informatie op www.sosengelen.nl .

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Programma De Engelen van Oranje in première pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Programma De Engelen van Oranje in première mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */