Nationale Postcode Loterij steunt SOS Kinderdorpen met een fantastisch bedrag

5 februari 2010 - Op donderdag 4 februari jl. vond de jaarlijkse bijeenkomst plaats voor de begunstigden van de Nationale Postcode Loterij in het Nationaal Museum Van Speelklok tot Pierement. Op dit feestelijke Goed Geld Gala 2010 maakte de Nationale Postcode Loterij bekend dat 75 goede doelen organisaties in totaal een bedrag van ruim 256 miljoen euro ontvangen uit de opbrengst van 2009.


Fotograaf: Roy Beusker
Al sinds 2000 is SOS Kinderdorpen één van de beneficianten van de Nationale Postcode Loterij. Jaarlijks ontvangen wij van de grootste goede doelen Loterij van Nederland een bijdrage van 900.000 euro om ons werk te kunnen voortzetten en uitbreiden. De schenkingen van de Postcode Loterij hebben zo inmiddels bijgedragen aan de toekomst van duizenden wees- en verlaten kinderen over de hele wereld.

Tijdens het feestelijke Goed Geld Gala verlengde de organisatie haar steun aan SOS Kinderdorpen wederom. Ditmaal niet alleen met de 'vaste' jaarlijkse bijdrage, maar ook met een fantastische bijdrage van maar liefst 1.679.000 euro! Deze bijdrage is bestemd voor de bouw van een nieuw SOS kinderdorp in Kisumu, Kenia. SOS directeur Marcel Beerthuizen mocht de cheque in ontvangst nemen. 

De samenleving wint altijd
Vijftig procent van de bruto-opbrengst van de Nationale Postcode Loterij is bestemd voor projecten in de samenleving. Dankzij 2,5 miljoen deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij in 2009 wordt een recordbedrag van ruim 256 miljoen euro verdeeld over 75 goededoelenorganisaties. Deze organisaties zijn werkzaam op het gebied van mens en natuur in Nederland en daarbuiten.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Nationale Postcode Loterij schenkt fantastisch bedrag pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Nationale Postcode Loterij schenkt fantastisch bedrag mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */