Prinses Margriet bezoekt kinderdorp in China

9 september 2008 - Vandaag bezocht Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet een SOS-kinderdorp in China. Als Beschermvrouwe van SOS-Kinderdorpen zet de Prinses zich al jaren in om weeskinderen overal ter wereld een thuis te geven in een gezin.

Prinses Margriet: "De kinderdorpen zijn erg goed georganiseerd en ik heb grote bewondering voor de tomeloze en liefdevolle inzet van de SOS-moeders."

Prinses Margriet in SOS-Kinderdorp Tianjin
Prinses Margriet is deze dagen als IPC member in China om de Paralympics bij te wonen. Tijdens deze reis zag ze kans om een bezoek te brengen aan SOS-kinderdorp Tianjin, vlakbij Beijing. Er zijn in China op dit moment negen SOS-kinderdorpen. SOS-kinderdorp Tianjin vangt al sinds 1987 weeskinderen op. Veel donateurs in Nederland steunen dit project al jaren en hebben het mogelijk gemaakt dat vele generaties weeskinderen hier zijn opgegroeid. Tijdens haar bezoek ontmoette Prinses Margriet de 114 kinderen die in het kinderdorp wonen en hun SOS-moeders.

Al sinds 1984 is Prinses Margriet de officiële Beschermvrouwe van SOS-Kinderdorpen Nederland. In de afgelopen jaren heeft ze dan ook al verscheidene kinderdorpen bezocht, onder andere in Brazilië, Burkina Faso en Chili. Deze bezoeken maakten grote indruk op haar. Volgens de prinses krijgen weeskinderen binnen de SOS-gezinnen een solide basis voor de toekomst:  Directeur Albert Jaap van Santbrink: “We zijn vereerd met de reeds jarenlange toegewijde betrokkenheid van Prinses Margriet. Haar kennis van de internationale hulpverlening is van grote waarde voor onze organisatie.”

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Prinses Margriet bezoekt SOS-kinderdorp in China pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Prinses Margriet bezoekt SOS-kinderdorp in China mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */