Leontien van Nistelrooy ontvangt donatie Vingino voor SOS Kinderdorpen

27 juli 2010 – Vandaag overhandigde ex-voetbalinternational Richard Witschge namens kinderkledingmerk Vingino een cheque ter waarde van 25.000 euro aan Leontien van Nistelrooy, bestemd voor SOS Kinderdorpen.

Leontien speelde een belangrijke rol in de samenwerking met Vingino: ze was de fotografe van een speciale kledinglijn waarvan een deel van de opbrengsten voor onze organisatie waren. Sinds 2009 zijn wij een driejarig partnership aangegaan met kinderkledinglabel Vingino. Onze organisaties hebben een duidelijk raakvlak: een hart voor kinderen.

Leontien van Nistelrooij neemt cheque Vingino in ontvangst
De samenwerking werd afgetrapt met een speciaal ontworpen kinderkledingcollectie. De collectie droeg de naam ‘Wees Supporter’ en omvatte een aantal shirts voor jongens en meisjes met een knipoog naar het WK 2010. Deze shirts hingen vanaf april 2010 in de winkels en waren te herkennen aan speciale SOS-hangtags aan de kleding. Op deze manier wilde Vingino bij zowel ouders als kinderen bewustwording creëren voor het lot van kinderen die het minder goed hebben. Een gedeelte van de opbrengst van de verkoop van deze shirts was bestemd voor het werk van SOS Kinderdorpen. De uiteindelijke opbrengst van 25.000 euro werd vandaag overhandigd.

De speciale kledingcollectie werd vorig jaar mooi in beeld gebracht door SOS ambassadeur Ruud van Nistelrooy en zijn vrouw Leontien. Op het trainingsveld van de befaamde voetbalclub Real Madrid stond de profvoetballer samen met een aantal kinderen model. Leontien, zelf fotografe van beroep, deed de fotoshoot om de kleding onder Nederlandse gezinnen te kunnen promoten. De spelersvrouw portretteerde voor SOS Kinderdorpen al eerder kinderen in Marokko. Zij leerde het werk kennen via Ruud die al ruim tien jaar ambassadeur is van SOS Kinderdorpen.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Leontien van Nistelrooy ontvangt donatie Vingino pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Leontien van Nistelrooy ontvangt donatie Vingino mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */