Azië zwaar getroffen door noodweer

17 augustus 2010 - Azië is de afgelopen weken getroffen door extreme regenval, overstromingen en aardverschuivingen. Vooral Pakistan, India en China zijn zwaar getroffen. Meer dan 15 miljoen mensen zijn in nood. Hieronder vindt u het laatste nieuws per land over de situatie ter plaatse en in onze SOS Kinderdorpen.

Pakistan

Pakistan wordt al weken geteisterd door het natuurgeweld. De huidige situatie in Noord-Pakistan is schrijnend. Volgens de Verenigde Naties zijn er maar liefst 15 miljoen mensen getroffen door het noodweer. 3,5 miljoen hiervan zijn kinderen. Zeker 1.600 mensen zijn om het leven gekomen.

SOS Kinderdorpen Pakistan
Volgens Souriya Anwar, directeur van SOS Kinderdorpen Pakistan, liggen de SOS faciliteiten ver weg van het rampgebied. Hierdoor zijn alle kinderen en medewerkers ongedeerd en zijn de SOS faciliteiten niet beschadigd.

SOS Kinderdorpen medewerkers ter plaatse zijn al begonnen met hulpacties. Om dit mogelijk te maken is er al veel gegeven, maar er is meer geld nodig om de mensen te voorzien in hun primaire levensbehoeften. Klik hier om ook te doneren. Aansluitend op deze hulpacties heeft SOS Kinderdorpen Pakistan aangeboden om de regering te helpen. Bijvoorbeeld door kinderen die er alleen voor staan en moeders met kinderen op te vangen in één van de SOS kinderdorpen in Pakistan. Maar ook door kinderen in het rampgebied proberen te herenigen met hun ouders.

Over de noodhulpactie
SOS Kinderdorpen Pakistan is samen met de lokale partnerorganisatie CCP op dit moment druk bezig de logistieke handelingen te treffen voor het uitdelen van voedselpakketten aan de slachtoffers. Eén voedselpakket kost 15 euro hiervan kan een gezin (van zes tot acht personen) tien dagen eten. Een pakket bevat onder andere meel, groenten en olie. Ook is er gedacht aan sanitaire voorzieningen, zoals zeep ed. Er zijn veel medische organisaties in het rampgebied werkzaam. Wanneer er vanuit deze organisaties verzoeken komen voor medicijnen gaat SOS Pakistan deze ook leveren.


veelgestelde vragen over onze noodhulp in Pakistan

India

In het noorden van India heeft het water aan meer dan honderd mensen het leven gekost. En het dodental loopt nog steeds op.

SOS Kinderdorpen India
Het Tibetaanse kinderdorp, de school en alle andere SOS faciliteiten in Dharamsala zijn niet beschadigd door de overstromingen. De SOS kinderen en de medewerkers zijn dan ook ongedeerd. De mensen in de omgeving van het kinderdorp hebben het wel heel moeilijk, omdat het natuurgeweld hier wel veel schade heeft aangericht. In het kleine ziekenhuis in het kinderdorp worden op dit moment 50 mensen behandeld die urgent medische behandeling nodig hebben. In de school worden veel slachtoffers van de overstroming opgevangen voor steun en tijdelijke opvang.

Met de SOS kinderen en medewerkers in Leh-Ladakh is ook alles goed. Het SOS kinderdorp en de school zijn niet beschadigd door de overstromingen. Medewerkers ondersteunen met kleine initiatieven de lokale gemeenschap.

China

In het noordwesten van China in de provincie Kansu wordt er na het noodweer nog steeds gezocht naar overlevenden. In 5 dagen tijd zijn meer dan 1.100 mensen om het leven gekomen, zo’n 1.000 mensen worden nog vermist. Er wordt nog steeds hard gezocht naar overlevenden, maar er is weinig hoop. Donderdagavond 12 augustus kreeg het gebied opnieuw met zware neerslag te maken en de komende dagen wordt er nog meer regen verwacht. Meer dan 40.000 mensen zijn geëvacueerd.

SOS Kinderdorpen China
De kinderdorpen in China liggen niet in of dichtbij de getroffen gebieden. Op dit moment hebben we nog geen informatie ontvangen van SOS Kinderdorpen China, bijvoorbeeld over of ze hulp kunnen verlenen in de getroffen gebieden.

Wij blijven zoveel als de omstandigheden dit toelaten in contact met onze lokale collega's en we houden u graag op de hoogte. Wilt u meer weten?
Meld u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.


Meer weten over de situatie en onze hulp in Azië?


Check ons uitgebreide dossier

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Azië zwaar getroffen door noodweer pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Azië zwaar getroffen door noodweer mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */