Kinderen helpen om te gaan met verlies

21 april 2008 – Door de rellen na de verkiezingen in Kenia hebben veel kinderen hun ouders verloren. Kinderhulporganisaties focussen zich daarom nu op de opvang en begeleiding van deze kinderen. Voornamelijk om hen te helpen om te gaan met hun verlies.

Na de verkiezingsuitslag in december 2007 in Kenia, moesten duizenden mensen vluchten en vele kinderen werden gescheiden van hun ouders. Het Department of Children’s Service ondernam samen met het Kenya Red Cross snel actie en zorgden ervoor dat veel kinderen werden opgevangen in tijdelijke opvangcentra, inclusief ons SOS-kinderdorp in Nairobi.

Om goed voorbereid te zijn en goed te kunnen handelen in een toekomstige vergelijkbare situatie, organiseerde het Department of Children’s Services een training voor de hulporganisaties. Doel hiervan is het verhogen van de kennis op het gebied van hulp aan kinderen in noodsituaties. Kinderen in conflictgebieden moeten niet alleen opgevangen worden, maar hebben ook intensieve begeleiding nodig. Vaak hebben deze kinderen trauma’s die zij moeten verwerken. Wij willen de beste zorg bieden aan deze kinderen. Trainingen als deze helpen ons om de kwaliteit van onze zorg aan kinderen in conflictgebieden te kunnen garanderen en verbeteren.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Kinderen helpen om te gaan met verlies pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Kinderen helpen om te gaan met verlies mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */