Kinderen skon bouwen hart

18 december 2009 - Gisteren hebben kinderen in Amsterdam een levend hart gebouwd voor leeftijdgenootjes in de wereld die het zonder familie en thuis moeten stellen.

Dummy picture


In aanloop naar de feestdagen startte SOS Kinderdorpen een grote Harten-campagne om aandacht te vragen voor kinderen die er wereldwijd alleen voor staan. De Harten-campagne werd opgepakt door vele families en scholen die zelf een hart bouwden en hun foto hiervan inzonden aan het goede doel. Skon kinderopvang gaf gehoor aan de actie en bouwde gisteren met twee vestigingen op IJburg een groot hart.

Skon directeur Riné van Dingstee: “We steunen SOS Kinderdorpen al langer als partner, maar deze actie sprak ons zó aan. Voor de kinderen is het ook leerzaam; ze leren iets over sociale kwesties en we merken aan hen dat ze het geweldig vinden om zich ervoor in te zetten.”

Marcel Beerthuizen, algemeen directeur SOS Kinderdorpen over de Harten-campagne: “Waar de meeste mensen de feestdagen traditiegetrouw vieren met hun familie, is het een nijpend idee dat er nog steeds iedere dag weer kinderen buiten de zorg van hun familie vallen. En miljoenen kinderen niemand hebben die voor hen zorgt. Juist voor deze kinderen zorgen we ervoor dat zij kunnen opgroeien in een liefdevol gezin.”

Bekijk hier het filmpje dat Webregio maakte van deze actie.

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Kinderen skon bouwen hart pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Kinderen skon bouwen hart mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */