Officiële opening van SOS-kinderdorp Phuket, Thailand

28 januari 2009 – Deze week is het nieuwe SOS-kinderdorp Phuket in Thailand officieel geopend. Het was een feestelijke ceremonie waarbij de kinderen centraal stonden.

Kinderdorp Phuket is één van de zes kinderdorpen die in deze regio werd gebouwd na de tsunami die op 26 december 2004 plaatsvond. Veel inwoners en toeristen van dit kustgebied werden zwaar getroffen door deze ramp.

In zijn openingstoespraak zei de voorzitter van SOS Kinderdorf International, Helmut Kutin, dat de vloedgolf naast de enorme schade ook heeft geleid tot een ongekend plichtgevoel om elkaar te helpen. Het nieuwe SOS-kinderdorp Phuket getuigt van deze grote solidariteit die vanuit de hele wereld werd getoond naar de tsunamislachtoffers uit zowel Thailand als naar de andere getroffen landen.

De Oostenrijkse ambassadeur in Thailand benadrukte de rol die SOS-Kinderdorpen op zich heeft genomen na deze ramp. “SOS-Kinderdorpen heeft enorm goed geholpen bij de wederopbouw van de kunstgebieden, Dat was erg indrukwekkend". Dankzij de vele donaties, was het niet alleen mogelijk om dit nieuwe kinderdorp te realiseren. Daarnaast kunnen met de bijdragen de dagelijkse kosten van de 120 wees- en verlaten kinderen worden betaald zodat ze hier de komende decennia onbezorgd kunnen opgroeien. Zij gaan weer een kansrijke toekomst tegemoet.


Klik hier voor meer informatie over kinderdorp Phuket.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Officiële opening van SOS-kinderdorp Phuket, Thailand pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Officiële opening van SOS-kinderdorp Phuket, Thailand mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */