Kindersterfte daalt gestaag

15 september 2011 - Gisteren is een rapport gepubliceerd* waarin werd bekendgemaakt dat het aantal kinderen onder de 5 jaar dat jaarlijks sterft gestaag afneemt. Waar er 20 jaar geleden wereldwijd jaarlijks nog 12 miljoen kinderen stierven voordat zij de leeftijd van 5 jaar bereikten, zijn dat er anno 2011 7,6 miljoen kinderen.

Hoewel dit aantal nog steeds schrikbarend hoog is, geeft dit cijfer aan dat het werk van hulporganisaties tot resultaten leidt. Directeur-generaal Margaret Chan van de WHO gaf in een toelichting aan dat dit rapport onderstreept dat de investeringen in de gezondheid van kinderen goed worden besteed.

Ook SOS Kinderdorpen erkent het belang van deze investeringen. In onze missie om kinderen een liefdevol thuis te bieden werken wij dan ook vanuit een holistische aanpak waarin medische zorg een belangrijke onderdeel vormt. Vanuit onze medische en sociale centra reiken wij uit naar de gemeenschappen die in de nabijheid van onze kinderdorpen liggen. Slechte levensomstandigheden en onvoldoende toegang tot goede gezondheidszorg zijn in de gemeenschappen waar we actief zijn veelal de oorzaak van ziekte en sterfte onder jonge kinderen.

Met onze sociale en medische centra dragen we bij aan het verhogen van het gezondheidsniveau van de lokale gemeenschap en het verlagen van kindersterfte. Jaarlijks bieden we ruim 500.000 mensen medische zorg, begeleiden we zwangerschappen, voorzien we moeders van voedingssupplementen voor hun kinderen en verzorgen we vaccinatieprogramma’s. Tevens zorgen deze centra voor de noodzakelijke preventieve maatregelen in de regio: er wordt veel voorlichting gegeven over het belang van hygiëne, het voorkomen van ziektes en het gevaar van ondervoeding.

* Bron: rapport WHO en Unicef, NU.nl

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Kindersterfte daalt gestaag pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Kindersterfte daalt gestaag mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */