Ziekenhuizen in heel Nederland vieren de Dag van het Gezin

Deze week vieren ziekenhuizen in heel Nederland de Dag van het Gezin.


Ambassadeurs Jan Smit, Daniëlle Oerlemans, Hans van Breukelen en vrijwilligers delen deze week beschuit met muisjes uit aan jonge gezinnen in onder andere Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Amsterdam. Ook geven zij de ouders een speciaal cadeaupakket voor hun pasgeboren kindje. De actie maakt onderdeel uit van de jaarlijkse campagne van SOS Kinderdorpen om zoveel mogelijk gezinnen in Nederland uit te nodigen om de 15de mei te vieren. Ouders en kinderen kunnen op www.dagvanhetgezin.nl tips en adviezen vinden om er samen een onvergetelijke dag van te maken.

Jan Smit vroeg aandacht voor de Dag van het Gezin in het Waterlandziekenhuis in Purmerend. Daar trakteerde hij enkele kersverse ouders op beschuit met muisjes en feliciteerde hen met de geboorte van hun kindje.

Jan Smit: “Het gezin is voor mij heel belangrijk. Nu ik zelf net vader ben, is dat gevoel alleen maar sterker geworden. Maar helaas zijn er ook kinderen voor wie een veilig en geborgen thuis helemaal niet vanzelfsprekend is. Zij hebben geen ouders of familieleden die voor hen kunnen zorgen.” De Volendamse zanger zet zich al dertien jaar in voor SOS Kinderdorpen om ook deze kinderen een thuis te geven in een liefdevol gezin. “Op de Dag van het Gezin wil ik daarom met zoveel mogelijk mensen stil staan bij het belang van het gezin voor kinderen. Dat we met z’n allen vieren hoe bijzonder het is om op te kunnen groeien met familie om je heen,” aldus Jan.

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Jan Smit trakteert op beschuit met muisjes pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Jan Smit trakteert op beschuit met muisjes mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */