Jan Smit op stap met jonge fan

15 oktober 2009 – Gisteren is Jan Smit een middagje op stap gegaan met een jonge fan. De 8-jarige Bjorn uit Alphen aan de Rijn was de winnaar van de online campagne mijnsoskinderdorp.nl die de zanger deze zomer startte voor zijn goede doel SOS-Kinderdorpen.

Bjorn is één van de vele mensen die via deze actie een eigen virtueel SOS-kinderdorp bouwde. Idee van de actie was dat iedereen vanuit huis op mijnsoskinderdorp.nl zijn eigen SOS-kinderdorp kon openen en vrienden en kennissen uit kon nodigen om ook een huis te bouwen. Hiermee steun je SOS-Kinderdorpen voor 20 ct. per dag. Als ambassadeur van de internationale kinderhulporganisatie had Jan Smit het initiatief tot de actie genomen. Via Hyves en al zijn fansite nodigde hij zijn contacten uit om mee te bouwen. Alle deelnemers maakten kans op een dagje Volendam inclusief meet-and-greet met de populaire zanger.

Van alle 10.000 bezoekers op mijnsoskinderdorp.nl, bouwden bijna 500 mensen een huis in totaal 127 dorpen. Zo’n 100 mensen bouwden mee aan het online kinderdorp van Jan zelf. Jan: “Het is natuurlijk top om te zien dat zoveel mensen mee hebben gedaan aan deze actie. Ik ben al 10 jaar ambassadeur van SOS-Kinderdorpen en vind het prachtig dat ik op deze manier een steentje kan bijdragen aan hun goede werk.”

Dummy picture
Bjorn werd samen met een vriendinnetje getrakteerd op een mooi uitje met zijn idool. Hij ging met hem lunchen in Old Dutch, het stamcafé van Jan, waarna een tour volgde door het Volendams Museum inclusief verkleedpartij in Volendamse klederdracht. Alle partijen werkten belangeloos mee aan deze meet-and-greet van SOS-Kinderdorpen en Jan. Bjorn: “Ik vond het super vet dat ik Jan nu in het echt heb gezien. Hij is echt heel aardig. En ik vond het erg leuk om met hem te lunchen. Mijn vriendjes op school waren best wel jaloers!”

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Jan Smit op stap met jonge fan en winnaar campagne mijnsoskinderdorp.nl pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Jan Smit op stap met jonge fan en winnaar campagne mijnsoskinderdorp.nl mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */