Jan Smit ontsteekt kerstverlichting Beursplein Amsterdam

10 december 2009 - Het ontsteken van de kerstboom gisteren was een groot succes. Veel mensen waren gekomen om het gebeuren te bekijken en naar het concert van Jan Smit te luisteren.

Ook is er veel geld opgehaald voor SOS Kinderdorpen. Maar liefst 1000 euro. Dit bedrag is door Euronext verdubbeld. Een heel mooi kerstkado.

Klik hier voor een impressie van die avond (film).

9 december 2009 - Met een slag op de gong van de Amsterdamse beurs van NYSE Euronext luidt Jan Smit a.s. donderdag 10 december om 17:30 uur op het Beursplein in Amsterdam officieel de kerstperiode in in Nederland. Hiermee ontsteekt hij tegelijkertijd de verlichting van de metershoge kerstboom op het Beursplein.

Jan ontsteekt de verlichting van de kerstboom niet alleen voor de Amsterdamse beurs, maar vooral ook om aandacht te vragen voor SOS Kinderdorpen waar hij al 10 jaar ambassadeur van is. Om de start van de kerstperiode extra luister bij te zetten zingt hij aansluitend aan de gongslag enkele van zijn hits. Het optreden van Jan op het Beursplein is toegankelijk voor iedereen. Het publiek kan ter plekke een donatie doen aan de internationale kinderhulporganisatie.

Het luiden van de beursgong is een eeuwenoude traditie. Iedere ochtend luidt een gast bij de Amsterdamse beurs van NYSE Euronext om 9 uur de gong om de beurshandel officieel te openen en ’s middags om 17.30 uur om de handel te sluiten. Het openen en sluiten van de handelsdag vindt plaats door (inter)nationale prominente gasten. Inmiddels is de markt geopend door ministers, staatssecretarissen, captains of industry, beroemde sporters, televisiepersoonlijkheden, vertegenwoordigers van charitatieve instellingen en door vele andere vooraanstaande personen en organisaties.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Jan Smit ontsteekt kerstverlichting Beursplein Amsterdam pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Jan Smit ontsteekt kerstverlichting Beursplein Amsterdam mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */