Ambassadeurs lopen Avond4Daagse voor kinderen in Oeganda

14 juni 2011 - Sinds dit jaar is SOS Kinderdorpen de maatschappelijke partner van de Avond4daagse. De afgelopen weken stonden dan ook in het teken van dit oer-Hollandse wandelevent.

Het hoogtepunt was de week van de Avond4daagse tussen 6 en 10 juni. In deze periode vonden de meeste Avond4daagsen tegelijkertijd plaats. Deze week liepen, naast duizenden kinderen in Nederland, ook onze ambassadeurs de Avond4daagse voor kinderen in Oeganda. Ook de thuisblijvers konden hun steentje bijdragen, door SOS te sms-en naar 4333 steunden zij deactie. Met de opbrengsten bouwt SOS Kinderdorpen een school voor kinderen in Gulu, Oeganda.

Hans van Breukelen
Lopen met Jan Smit en Hans van Breukelen
De feestelijke kick-off van de week van de Avond4daagse vond op 6 juni plaats in Benschop. Presentator Jochem van Gelder riep hier alle aanwezigen op om SOS Kinderdorpen te steunen. Ook onze eigen SOS ambassadeurs zetten zich in om de actie tot een succes te maken. Hans van Breukelen liep de Avond4daagse samen met honderden kinderen in Sint Oedenrode en Jan Smit trok zijn wandelschoenen aan in Heemskerk. Beide ambassadeurs vonden het leuk om op deze sportieve manier aandacht te vragen voor ons werk.

In de media
Heel veel media vonden de samenwerking met de Avond4daagse erg leuk en wilden hier aandacht aan besteden in één van hun programma's. Hieronder een paar voorbeelden:
• Live interview met Jan Smit op Qmusic in de Goedemorgenshow
• Item met Jan Smit in de vroege én de late editie van Shownieuws
• Item met Jan Smit in RTL Boulevard
• Interview met Danielle Oerlemans in Algemeen Dagblad
• Interview met onze algemeen directeur Margot Ende in het Jeugdjournaal
• Item met Jan en Danielle in RTL Boulevard 
• Aandacht in Piet’s weerbericht

Steun onze actie!
Iedereen kan nog steeds mee bouwen aan de school in Gulu, Oeganda. Ook als je geen Avond4daagse loopt. Dit kan door mee te doen aan ons sms-actie: sms SOS naar 4333. De kosten zijn 3 euro per sms.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Ambassadeurs lopen Avond4Daagse voor kinderen in Oeganda pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Ambassadeurs lopen Avond4Daagse voor kinderen in Oeganda mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */