Hulpgoederen geleverd in Pakistan

30 augustus 2010 - Terwijl de ernst van verwoesting door de watersnoodramp in Pakistan steeds zichtbaarder wordt, verloopt onze hulpactie in Pakistan goed. SOS Kinderdorpen Pakistan levert voedselpakketten en andere goederen aan kinderen en gezinnen in de rampgebieden. Graag delen we de eerste resultaten met u.

Voedselpakketten zijn uitgedeeld
Al op 21 augustus heeft SOS Kinderdorpen Pakistan twee vrachtwagens met in totaal 500 pakketten overhandigd aan de vrijwilligers van onze lokale partner Concerned Citizens Society of Pakistan (CCP). CCP heeft beide trucks persoonlijk begeleid naar de rampgebieden en ervoor gezorgd dat de eerste voedselpakketten konden worden werden uitgedeeld aan getroffen gezinnen. De pakketten bestaan uit 80.000 maaltijden en bevatten meel, linzen, rijst, olie, suiker, thee melkpoeder, zeep, kaarsen en lucifers. In samenwerking met een andere lokale hulporganisatie is nog een andere vrachtwagen met 500 voedselpakketten naar het rampgebied gestuurd. In aanvulling hierop zijn nog eens 1.000 nieuwe pakketten besteld en dit aantal zal oplopen naarmate er meer donaties voor de watersnoodramp binnen komen.


Tenten en medische hulpgoederen
De eerste 500 tenten voor noodopvang zijn ook aangeschaft en overhandigd aan de legerbasis in Karachi met wie SOS Kinderdorpen Pakistan een goede samenwerking heeft. Deze tenten zijn uitgedeeld aan slachtoffers in Shadadkot aan de Sindh grenslijn. Nog eens 1.000 tenten zijn lokaal ingekocht. Tevens heeft SOS Kinderdorpen Paktistan medicijnen en overige medische hulpgoederen besteld. Deze goederen worden gedoneerd aan het plaatselijke Fatima Memorial Hospital.

Noodzaak houdt aan
Hoewel de hulpverlening goed op gang is, wordt de ernst van de situatie steeds zichtbaarder. De watersnood heeft 3,2 miljoen hectare land verwoest waardoor alleen al 75.000 ton graan weggespoeld is. Volgens de VN* zijn bijna 7 miljoen mensen op de vlucht geslagen voor het water. In de gebieden waar het water aan het wegtrekken is, zijn verspreidende ziektes nu de grootste dreiging. Zeker voor kleine kinderen. Volgens de VN* lopen 3,5 miljoen kinderen het risico ernstig ziek te worden door ondervoeding, besmet drinkwater en malariamuggen. SOS Kinderdorpen Pakistan richt zich dan ook specifiek op het snel leveren van medische goederen voor kinderen.

*Source: Reuters


Meer weten over de situatie en onze hulp in Azië?


Check ons uitgebreide dossier

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Hulpgoederen geleverd in Pakistan pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Hulpgoederen geleverd in Pakistan mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */