Hongersnood treft kinderen in Afrika

15 juli 2011 - In de Hoorn van Afrika worden miljoenen mensen getroffen door de ergste hongersnood in 60 jaar. In de landen Kenia, Ethiopië en Somalië is al geruime tijd geen regen gevallen. Naar verwachting duurt het nog lang voordat het weer gaat regenen.

Door de droogte mislukken oogsten en sterft vee waardoor de voedselprijzen stijgen en er sprake is van hongersnood. Tienduizenden mensen zijn op de vlucht geslagen naar gebieden waar wel voedsel en water te krijgen zijn. Onze zorg gaat met name uit naar de kinderen, omdat zij extra kwetsbaar zijn in deze extreme omstandigheden.

SOS Kinderdorpen is al meer dan dertig jaar actief in deze landen. Al geruime tijd ondernemen we acties om de voedselcrisis en aanhoudende droogte het hoofd te bieden, zoals: 

  • We waarborgen voedselzekerheid en veilig drinkwater voor kinderen in kinderdorpen. Zo hebben we in ons kinderdorp in Harrar in Ethiopië een waterput geslagen. Lees hier meer over dit initiatief.
  • Via gezinsversterkende programma's ondersteunen we kwetsbare gezinnen o.a. door het verstrekken van voedsel en water.
  • Via een extra noodfonds vullen we financiële gaten die ontstaan zijn door de voedselcrisis.

Onze collega’s ter plaatse beraden zich verder over het uitrollen van een slagvaardig plan vanuit de bestaande SOS faciliteiten. We houden u via deze pagina op de hoogte van de situatie en onze activiteiten. 

Doneren
Met de aanhoudende droogte en stijgende voedselprijzen kunnen we uw extra gift goed gebruiken. Om de bestaande programma’s draaiende te houden en, waar mogelijk, nog meer kwetsbare kinderen te helpen. Klik hier en doneer direct of maak uw gift over op giro 2280 o.v.v. Hoorn van Afrika.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Hongersnood treft kinderen in Afrika pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Hongersnood treft kinderen in Afrika mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */