Noodhulp Haiti - Yannick heeft ú nodig!

“Hup ga jij maar lekker naar buiten.” Iedere moeder zou het gezegd kunnen hebben. Voor de twaalfjarige Yannick was dit het laatste dat zijn moeder ooit tegen hem zou zeggen.

Yannick ging naar buiten. Hij had geen zin, maar wilde zijn moeder niet tegenspreken. Hij en zijn gehandicapte moeder woonden samen in hun kleine huis. Zijn vader had hen lang daarvoor verlaten. “Gelukkig maar,” vertelt hij, “ want mijn vader sloeg ons vaak.”

Yannick
“Toen ik buiten kwam begon de aarde te schudden en ik hoorde een verschrikkelijk lawaai.” Direct daarna stortte het kleine huis achter hem in. Zijn moeder, die door haar handicap niet snel genoeg kon vluchten, stierf onder het puin. Yannick rende weg, volledig in paniek. Zijn tante ving hem op, verzorgde hem en hielp hem door de verbijsterende eerste dagen na de aardbeving. Ze sliepen op straat en hadden amper iets te eten.
Klik hier om kinderen als Yannick te helpen.

Vorige week kwam Yannick aan in ons kinderdorp. De jongen is teruggetrokken en observeert stilletjes wat er allemaal gebeurt om hem heen. Overdag gaat het best goed met hem. Maar ’s nachts heeft hij nachtmerries waarin hij de afschuwelijke gebeurtenis steeds opnieuw beleeft. Yannick is diep verdrietig en mist zijn moeder vreselijk. Onze psychologen in het SOS kinderdorp proberen hem te helpen. Hij weet en voelt dat hij nu veilig is en dat er voor hem wordt gezorgd.

Door de afschuwelijke ramp in Haïti hebben duizenden kinderen zoals Yannick hun ouders verloren. Zij staan er helemaal alleen voor en hebben uw hulp nu nodig.

Doneer daarom meteen online voor Haïti - klik hier

Of maak uw gift over op giro 2280 o.v.v. Noodhulp Haïti.


SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Noodhulp Haïti pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Noodhulp Haïti mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */