Grootse Charity Golfdag voor nieuw SOS kinderdorp

13 september 2010 – Vandaag vond er een bijzonder Golftoernooi plaats op de mooiste golfbaan van Nederland: de Kennemer Golf & Country Club. Deze golfdag stond volledig in het teken van de SOS Kinderdorpen. Golfliefhebbers doneerden met hun deelname aan een nieuw SOS kinderdorp in Kisumu, Kenia.


Maar liefst 24 flights van vier deelnemers sloegen vandaag af voor het goede doel. Met de opbrengsten van de Golfdag kan een volledig gezinshuis gefinancierd worden in het nieuwe SOS kinderdorp Kisumu in Kenia. Ruim 150 kinderen krijgen hier een liefdevol thuis in een SOS gezin. Golfliefhebbers Winston Gerschtanowitz en Richard Krajicek waren er op uitnodiging van de Nationale Postcode Loterij, van wie SOS Kinderdorpen al jaren beneficiant is. Winston: “Zeker nu ik vader ben, realiseer ik me hoe belangrijk het is dat kinderen in een warme omgeving opgroeien. Met ouders die er voor hen zijn. Daarom is het werk van een doel als SOS Kinderdorpen zo wezenlijk. Zodat kinderen zonder ouders toch een thuis hebben. Deze golfdag is een mooie combinatie: lekker met z’n allen golfen en aan het einde van de dag hebben we een gezinshuis in een nieuw SOS kinderdorp gerealiseerd.”

Vrijwillig georganiseerd
De dag werd geïnitieerd en georganiseerd door vrijwilligers. Zij organiseerden na afloop van het toernooi tevens een loterij met tal van prachtige gesponsorde prijzen om de dag feestelijk af te sluiten. Ook de golfbaan werd voor deze speciale gelegenheid kosteloos ter beschikking gesteld door de Kennemer Golf & Country Club. Marcel Beerthuizen, algemeen directeur SOS Kinderdorpen: “Het is geweldig te zien hoeveel animo er is om ons werk voor kinderen te steunen. Dat vrijwilligers dit voor ons volledig hebben opgezet, is voor ons van onschatbare waarde. Mede dankzij hun inzet en de inzet van alle golfers vandaag, hopen wij in de zomer van 2011 het nieuwe kinderdorp te openen en de eerste kinderen met hun SOS moeders te verwelkomen.”

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door sponsoren.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Grootse Charity Golfdag voor nieuw SOS kinderdorp pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Grootse Charity Golfdag voor nieuw SOS kinderdorp mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */