Fouradi geeft exclusief optreden op het Spinoza Lyceum in Amsterdam

30 maart 2009 – Afgelopen vrijdag gaf Fouradi een gratis optreden op het Spinoza Lyceum in Amsterdam. Met dit exclusieve concert bedankte het rap-duo, dat sinds 2008 officieel ‘Vriend’ is van SOS-Kinderdorpen, de leerlingen voor hun inzet ten bate van ons werk.

Fouradi op Spinoza Lyceum Amsterdam
Rap-duo bedankt leerlingen namens SOS-Kinderdorpen voor benefietactie.
Succesvolle actie
Het optreden vond plaats tijdens de eindexamenstunt van de leerlingen. Aanleiding was een benefietavond die de leerlingen van het Spinoza Lyceum vorig jaar voor SOS-Kinderdorpen hadden georganiseerd. Op initiatief van twee leerlingen raakten meerdere klassen betrokken bij de actie en werd op professionele wijze een avondvullend programma samengesteld. De benefietavond leverde 1562 euro op voor het nieuwe SOS-kinderdorp Kumasi in Ghana waar wees- en verlaten kinderen zullen worden opgevangen in een liefdevol gezin. Lucía, één van de initiatiefneemsters van de benefietactie: “Het was echt te gek dat Fouradi hier kwam optreden voor ons. Dat de actie vorig jaar was gelukt, was ik al heel blij mee, maar dit maakt het helemaal super!”

Betrokken artiesten
De Fouradi broers boden vorig jaar op eigen initiatief aan om zich in te zetten voor SOS-Kinderdorpen. Sindsdien zijn ze officieel Vriend van ons. Dit optreden was hun eerste actie voor SOS-Kinderdorpen. Mo Fouradi: “Geweldig dat de leerlingen dit hebben gedaan om SOS-Kinderdorpen te helpen! Wij staan al langer achter SOS en hebben er daarom ook voor gekozen om dit doel te helpen. En dat jongeren als Lucía, Feyza en haar klasgenoten dit hebben opgezet, vind ik echt top.” Fouradi geniet veel populariteit onder jongeren. Het rap-duo stond met hun debuutsingle ‘1 ding’ nummer 11 in de top 40. Ze werkten al met Yes-R en musicalster Kim Lian, zijn DJ op FunX Radio en presenteren tevens het kinderprogramma ‘Proefdier’ van Villa Achterwerk.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Fouradi geeft exclusief optreden op Spinoza Lyceum in Amsterdam pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Fouradi geeft exclusief optreden op Spinoza Lyceum in Amsterdam mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */