Evacuatie kinderen in SOS kinderdorp Malakal in Zuid-Soedan

Afgelopen zaterdag zijn alle kinderen en hun SOS moeders uit het kinderdorp Malakal in Zuid-Soedan geëvacueerd vanwege gevechten tussen rebellen en overheidstroepen op het terrein. De kinderen en het SOS personeel zijn gelukkig ongedeerd.

In de afgelopen dagen namen de gevechten tussen het leger en de rebellen in Zuid-Soedan steeds verder toe. Hierdoor werd de situatie in Malakal steeds onveiliger. Op zaterdag drongen de rebellen het kinderdorp binnen en verschansten zich in een van de gezinshuizen. De politie en het leger omsingelden het huis vervolgens en er ontstond een vuurgevecht tussen beide partijen. Daarop evacueerde SOS Kinderdorpen de kinderen en het SOS personeel naar een hotel in een rustig gedeelte van de stad. De rebellen zijn inmiddels verdreven, maar de kinderen en het personeel keren pas terug naar het kinderdorp als hun veiligheid gegarandeerd kan worden.  

 Update 11 april 2011

Alle kinderen en het SOS personeel zijn inmiddels veilig teruggekeerd naar het kinderdorp in Malakal. Toen er gevechten uitbraken in het kinderdorp werden zij geëvacueerd naar een hotel in een rustiger gedeelte van de stad. Inmiddels zij alle sporen van deze gevechten verwijderd om de kinderen niet te herinneren aan het geweld. Na deze grondige schoonmaak zijn alle kinderen en hun SOS moeders terug in het kinderdorp. Om hun veiligheid te garanderen zijn er twee politieagenten aangesteld die het kinderdorp 24 uur per dag bewaken.

De kinderen zijn gelukkig op tijd terug voor de start van het nieuwe schooljaar op 15 april. Zij maken zich op voor hun eerste schooldag en brengen hun laatste vakantiedagen spelend door in het kinderdorp.

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Evacuatie kinderen uit SOS kinderdorp Malakal in Zuid-Soedan pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Evacuatie kinderen uit SOS kinderdorp Malakal in Zuid-Soedan mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */