Een fantastische Moederdag

7 mei 2009 - Zondag 10 mei is het moederdag en dan worden alle lieve moeders weer even in het zonnetje gezet. Margot Ende-van den Broek, algemeen directeur a.i., zelf moeder van twee kinderen vertelt over een bijzondere moeder die zij ontmoette in Oeganda:

Dummy picture
“SOS-moeder Teddy uit Oeganda is een levendige, energieke moeder van twaalf kinderen, vijf jongens en zeven meisjes. Teddy heeft een opleiding voor koken en hotelmanagement gevolgd, maar toen ze op een dag in contact kwam met SOS-Kinderdorpen besefte zij dat SOS-moeder worden haar roeping was.

De positieve instelling van Teddy maakte meteen een diepe indruk op mij. Heb ik het met mijn twee kinderen vaak al heel druk, Teddy runt een gezin van maar liefst twaalf kinderen. Veel kinderen dragen de littekens van de burgeroorlog in Oeganda, zowel lichamelijk als geestelijk. Teddy’s jongste dochter werd als baby’tje van drie maanden gevonden door militairen. Zij brachten de baby naar het kinderdorp. Het meisje is nu drie jaar oud en maakt het prima dankzij de liefdevolle zorg van haar nieuwe mama. Veel kinderen zijn getraumatiseerd en vertonen hierdoor probleemgedrag. De SOS-moeders worden hier door middel van training op voorbereid, maar het blijft een zware taak.

Teddy straalt als ze trots vertelt over haar kinderen. De dagen in het gezin verlopen heel georganiseerd. Alle kinderen helpen mee en hebben een eigen taak. Het blijft hard werken zo’n groot gezin, maar voor Teddy is het allemaal meer dan de moeite waard. De kinderen dragen haar op handen en je kunt zien dat ze een geliefde moeder is.

Moederdag is voor mij een dag waarop ik verwend word met ontbijt op bed, mooie tekeningen en extra knuffels. Maar het is ook een dag waarop ik even stil sta bij de 5.000 SOS-moeders die over de hele wereld hun liefdevolle taak vervullen. Ik wens hen in gedachten een fantastische Moederdag!”

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Een fantastische Moederdag pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Een fantastische Moederdag mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */