Daniëlle Oerlemans bezoekt SOS Kinderdorpen in Zuid-Afrika

8 november 2010 - Daniëlle Oerlemans is de nieuwe ambassadrice van SOS Kinderdorpen. De voormalig sportvrouw en presentatrice zal zich vanaf nu inzetten voor ons werk. Als moeder van vier jonge kinderen onderstreept Oerlemans het belang van een liefdevol gezin voor kinderen die er alleen voor staan in de wereld. Afgelopen week was zij in Kaapstad om projecten van ‘haar goede doel’ te bezoeken.

Kinderen hebben een thuisbasis in een gezin nodig”
Daniëlle was al langer in contact met SOS Kinderdorpen en voelt veel affiniteit met hun missie. Daniëlle: “Het werk van SOS Kinderdorpen staat me na aan het hart. Ik zit zelf nu natuurlijk midden in het gezinsleven met onze vier kinderen. En ik zie aan hen hoe belangrijk het is dat ze een plek hebben waar ze zich thuis voelen en geborgen. Het is vreselijk te zien dat er talloze kinderen op de wereld zijn die dit niet hebben. Die geen moeder hebben om op terug te vallen. “Ik hoop dat ik met mijn ambassadeurschap zoveel mogelijk mensen kan overtuigen de missie van SOS Kinderdorpen te steunen. Zodat nog meer kinderen kunnen opgroeien in een liefdevol gezin.” 

Bezoek aan Zuid-Afrika
Afgelopen week was Daniëlle in Kaapstad. Samen met lokale medewerkers ontmoette ze gezinnen in de townships waar de situatie van kinderen gekenmerkt wordt door extreme armoede. En waar, door de aidsepidemie, veel kinderen er alleen voor zijn komen te staan. Ook was ze te gast in een SOS kinderdorp. Hier lunchte ze mee met een van de gezinnen, speelde met de kinderen en interviewde ze de SOS moeders en –medewerkers over hun werk.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Daniëlle Oerlemans bezoekt SOS Kinderdorpen in Zuid-Afrika pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Daniëlle Oerlemans bezoekt SOS Kinderdorpen in Zuid-Afrika mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */