SOS Kinderdorpen niet actief in Libië

15 september 2011 - De politieke onrust in Libië de afgelopen maanden zorgt voor een crisis voor de Libische bevolking. Er is met name sprake van ernstige onveiligheid en voedseltekorten. De crisis heeft tot gevolg dat er een enorme vluchtelingenstroom op gang is gekomen. In totaal zijn sinds het begin van de crisis 970.000 mensen het land uitgevlucht naar omliggende buurlanden. Ook binnen Libië zijn talloze mensen hun huis kwijtgeraakt.

De internationale gemeenschap heeft besloten noodhulp te verlenen. Onder andere voor voedselvoorziening, maar ook voor het opruimen van landmijnen en andere munitie. De noodhulp is niet alleen voor Libië bestemd maar ook voor omringende landen om te helpen met het opvangen van de vluchtelingen.

Als internationale kinderhulporganisatie beseffen we wat de gevaren en gevolgen van dergelijke crisissituaties zijn voor kinderen. Zij zijn het meest kwetsbaar, zeker als zij het risico lopen de zorg van hun ouders te verliezen. In noodsituaties bieden wij dan ook vaak noodhulp vanuit onze bestaande faciliteiten in een land. In Libië is SOS Kinderdorpen echter niet actief met programma’s. Ook wordt er vanuit de internationale SOS organisatie op dit moment geen noodhulpprogramma voor Libië opgezet. Wij houden de situatie in de gaten en mocht er vraag komen naar onze hulp, dan zou dit kunnen vanuit onze voorzieningen in buurlanden Egypte, Algerije, Tunesië en Niger.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS Kinderdorpen niet actief in Libië pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS Kinderdorpen niet actief in Libië mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */