Betere toegang tot water voor kinderen in Ethiopië

10 juli 2011 - Water is in Nederland zo vanzelfsprekend, maar dat is in veel andere landen niet zo. Bijvoorbeeld in Ethiopië waar water een kostbaar goed is. Watertekort is hier een groot probleem, vooral in het oosten waar het erg droog kan zijn.

Ook voor ons kinderdorp Harrar in Ethiopië had dit gevolgen, bijvoorbeeld de moestuin die uitdroogde. Maar sinds kort heeft het kinderdorp een nieuw waterreservoir. Daarmee worden de 263 kinderen en jongeren in dit kinderdorp minder afhankelijk van de dure en beperkte waterleveringen van de overheid. 

Water van de overheid
Voordat dit reservoir er was, leverde de overheid tweemaal per week water aan het kinderdorp. Dat water werd opgeslagen in een watertank en gebruikt als drinkwater en voor huishoudelijke activiteiten. Maar er was nooit voldoende water, met als gevolg dat onder andere de moestuin uitdroogde.

Moestuin
Voortaan wordt het regenwater in het nieuwe waterreservoir verzameld. Hiermee zal de moestuin opnieuw voldoende water krijgen. Zo kunnen de kinderen meermaals per jaar hun eigen gezonde groenten kweken.


Minder regen, stijgende waterprijzen
Er is een trend in de afgelopen jaren van steeds minder regen in het regenseizoen, een gevolg van de klimaatverandering. Door de waterschaarste zijn de prijzen explosief gestegen, tot wel tien keer zoveel als in het begin.


In de terugkerende tijden van droogte is deze watervoorziening van groot belang voor de kinderen in het kinderdorp, maar ook voor de gemeenschap buiten het kinderdorp.

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Betere toegang tot water voor kinderen in Ethiopië pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Betere toegang tot water voor kinderen in Ethiopië mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */