Anky van Grunsven ontvangt Schoenenreus-donatie van 11.500 euro

15 december 2009 - Dit jaar organiseerde Schoenenreus en KICI een succesvolle inzamelingsactie van gebruikte kleding en schoenen voor SOS Kinderdorpen. Als resultaat werd afgelopen vrijdag een cheque van maar liefst ruim 11.500 euro door René de Lege, algemeen directeur Schoenenreus overhandigd aan SOS Kinderdorpen ambassadrice Anky van Grunsven.

Meer dan 60.000 stuks kleding en schoenen zijn ingeleverd bij de Schoenenreus-vestigingen. “We hebben dit jaar ook extra tijd en meer geld in de actie gestoken om het meer bekendheid te geven. Er is dan ook twee keer zoveel opgehaald als vorig jaar. Met recht een succes te noemen. Ruim 11.500,- euro kunnen we dan ook doneren aan SOS Kinderdorpen. Mensen zijn nu wat terughoudender in het geven van geld maar willen toch graag iets doen. Het is prachtig dat wij dit dan in geld om kunnen zetten en op deze wijze het werk van SOS Kinderdorpen kunnen steunen.”, aldus De Lege.

Ondersteuning projecten in Ghana en Mexico
De donatie van Schoenenreus is van grote waarde aangezien de noodzaak kinderen die er alleen voor staan te helpen onverminderd groot is. Anky: “Zij hebben niemand die voor hen zorgt, geen ouders en geen thuis. Dat betekent geen basis om een toekomst op te bouwen. Zeker nu met de crisis; de klap hiervan komt veel harder aan bij de kwetsbare kinderen waarvoor wij ons inzetten. Daarom hebben we bijdragen zoals nu van Schoenenreus hard nodig.”

De donatie wordt besteed in projecten die nog meer kinderen laten opgroeien in een liefdevol gezin. Bijvoorbeeld in het nieuwe SOS kinderdorp Kumasi in Ghana, waar op dit moment 12 gezinshuizen en een school worden gebouwd. Of in Mexico, waar circa 3.000 kinderen, jongeren en hun ouders gebruik maken van de SOS voorzieningen zoals kinderdorpen, scholen, medische- en sociale centra.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Anky van Grunsven ontvangt Schoenenreus-donatie van 11.500,- euro pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Anky van Grunsven ontvangt Schoenenreus-donatie van 11.500,- euro mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */