Angelina Jolie bezoekt SOS kinderdorp in Haïti

Port-au-Prince, 21 juni 2010 – Dit weekend bezocht UNHCR’s Goodwill Ambassadeur Angelina Jolie SOS kinderdorp Santo nabij Port-au-Prince in Haïti. Het was haar tweede bezoek aan het land na de verwoestende aardbeving van januari jongstleden. De actrice was benieuwd naar de voortgang van de hulpverlening om de getroffen bevolking te helpen hun levens weer op te bouwen.


Slechts enkele weken na de aardbeving in Haïti bezocht Angelina Jolie het SOS kinderdorp Santo voor het eerst. Ze ontmoette er de 33 kinderen die na een poging tot ontvoering werden opgevangen in het kinderdorp. Tijdens het bezoek van afgelopen weekend was Jolie benieuwd hoe het met deze kinderen was. Met veel genoegen vernam ze dat alle 33 kinderen inmiddels herenigd zijn met hun familieleden en dat hun families begeleid worden door het gezinsversterkende programma van SOS Kinderdorpen.

Het bezoek van Jolie aan Haïti was bewust onaangekondigd. De actrice wilde op persoonlijke titel spreken met hulpverleners ter plaatse en de tijd nemen voor haar bezoek. De actrice lichtte toe dat het haar altijd diep raakt om kwetsbare kinderen zoals in Haïti te ontmoeten. Ze benadrukte nogmaals hoe belangrijk het beschermen van kinderen is. En dat ieder kind het recht heeft op een liefdevol thuis. “Daarom vind ik het bijzonder om SOS kinderdorpen over de hele wereld te bezoeken en te steunen. Omdat ik heb gezien dat kinderen hier in een veilige en liefdevolle omgeving opgroeien”, aldus Angelina. De actrice en haar echtgenoot Brad Pitt staan al enkele jaren achter het werk van SOS Kinderdorpen en bezochten eerder al projecten in onder andere Tsjaad en Jordanië.

Tijdens haar bezoek bracht Jolie de nacht door in één van de gezinshuizen in het kinderdorp. Overdag ontmoette ze de kinderen en sprak met hen tijdens de middagthee. Yolanda van de Broek, psychosociaal hulpverlener van SOS Kinderdorpen in Haïti: “De aanwezigheid van Angelina is geweldig voor de kinderen. Het geeft hen kracht. Ze wandelden enthousiast met haar mee door het kinderdorp en hielden om beurten haar hand vast. Wat ik mooi vond, was dat Angelina echt de tijd nam om naar de kinderen te luisteren en hen te troosten.” Angelina beloofde de kinderen dat ze zeker nog een keer terug zou komen en dat ze dan graag haar kinderen meeneemt.

Alleenstaande kinderen
Het SOS kinderdorp Santo zorgt op dit moment voor 420 kinderen; aanzienlijk meer dan de gebruikelijke 150 kinderen die in 19 gezinshuizen bij een SOS moeder wonen. In deze huizen en aanvullende tijdelijke huizen wonen kinderen die er door de ramp alleen voor zijn komen te staan. In de afgelopen maanden zijn 160 kinderen al herenigd met hun families; zij kunnen blijven rekenen op ondersteuning. De zoektocht naar familieleden houdt aan om nog meer alleenstaande kinderen te kunnen herenigen met hun families. De kinderen voor wie dit uiteindelijk niet mogelijk blijkt te zijn, zullen worden opgenomen in het nieuw te bouwen kinderdorp Les Cayes in het Zuiden van Haïti.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Angelina Jolie bezoekt SOS kinderdorp in Haïti pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Angelina Jolie bezoekt SOS kinderdorp in Haïti mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */