Informatieavond Simba Familiehuizen 3 oktober 2019

Maak kennis met Simba Familiehuizen!

Op donderdag 3 oktober organiseert SOS Kinderdorpen samen met partner Gezinshuis.com een informatieavond in wijkcentrum Bouwlust in Den Haag over het jeugdhulpprogramma Simba Familiehuizen. De informatieavond is voor zorgprofessionals die interesse hebben in het nieuwe Simba Familiehuisprogramma en/of een Simba Familiehuis willen starten.

Simba Familiehuizen

Simba Familiehuizen is een aanvullend jeugdhulpprogramma waarin familieversterking centraal staat. Dit betekent onder andere dat het netwerk van het gezin meewerkt aan herstel en als dat kan veilige terugkeer naar de ouder(s). Het gaat om een gezinswoonvorm waarin broertjes en zusjes van 0 tot 18 jaar samen worden opgevangen.

Een Simba Familiehuis biedt opvang op het moment dat de kinderen een veilige plek nodig hebben. In de gezinnen die geholpen worden, zijn ernstige zorgen en problemen waardoor de veiligheid en de ontwikkeling van kinderen in het geding is. Tijdens de plaatsing in het Simba Familiehuis wordt samen met de ouders en de kinderen gewerkt aan herstel en behoud van de familiebanden.

Gezinshuisouders

De gezinshuisouders in het Simba Familiehuizen bieden de kinderen een stabiele en vertrouwde omgeving en organiseren het alledaagse leven en de verzorging. Tijdens het verblijf in het Simba Familiehuis wordt de verbinding met de eigen omgeving van de kinderen zoveel mogelijk in stand gehouden. De kinderen gaan bij voorkeur naar hun eigen school en (sport)clubs en blijven contact houden met ouders, familie en vrienden.
Tijdens de informatieavond krijg je meer informatie over het programma, wat het inhoudt om gezinshuisouder te zijn, en wat het inhoudt om dit te doen als sociaal ondernemer binnen de franchiseformule van Gezinshuis.com.

Locatie & tijdstip

De informatieavond is op donderdag 3 oktober in wijkcentrum Bouwlust, Eekhoornrade 215 in Den Haag. De presentatie start om 19.30, inloop vanaf 19.00. We verwachten rond 21.30 af te sluiten.

Kom naar de infoavond en meld je aan via het aanmeldformulier!

Help een kindje als Mali

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.