Een warm en liefdevol thuis voor elk kind is het meest waardevolle geschenk dat u kunt nalaten. Bent u geïnteresseerd in nalaten aan een goed doel? Overweegt u om (een deel van) uw erfenis te schenken aan SOS Kinderdorpen? Op deze pagina vindt u niet alleen informatie over hoe u dit kunt doen en wat het betekent om na te laten aan een goed doel, maar ook inspirerende verhalen van mensen die deze nobele stap al hebben genomen. Als u overweegt om ons werk te steunen, bieden we u graag gedetailleerde informatie en staan we klaar om al uw vragen te beantwoorden. Samen kunnen we een blijvend verschil maken in het leven van deze kinderen.

Alles over

Nalaten
Tips van

de notaris
Lex van Hengstum
Hoe kan ik nalaten

Aan een goed doel
Een kaarsje

Ter nagedachtenis
Veelgestelde

vragen
Interview

Jurja Kammeijer


Over

Ons werk

Persoonlijk contact?

Als u op zoek bent naar een manier om een blijvende impact te maken op de wereld en tegelijkertijd kwetsbare kinderen te helpen, overweeg dan om (een deel van) uw nalatenschap te schenken aan SOS Kinderdorpen. Wij staan u heel graag te woord voor persoonlijk advies, neem contact op met Corine Kila via corine@soskinderdorpen.nl, relatiemanager nalaten of Astrid Blankendaal, astrid@soskinderdorpen.nl

corine persoonlijk contact

Maak een blijvende impact met uw nalatenschap

Overweegt u om na te laten aan een goed doel? Door (een deel van) uw nalatenschap aan een goed doel te schenken, kunt u een positieve en blijvende impact achterlaten en bijdragen aan een betere wereld. Nalaten aan een goed doel kan op verschillende manieren.

Welke manieren van schenken en nalaten zijn er? Een schenking aan een goed doel kunt u tijdens uw leven doen, maar ook met een nalatenschap kunt u belastingvrij schenken aan een goed doel. Er zijn verschillende manieren om na te laten aan een goed doel. Een aantal opties zijn:

  1. Via een testamentair legaat: met een testamentair legaat kunt u specifiek geld of goederen nalaten aan een goed doel. Dit legaat wordt vastgelegd in uw testament en komt in de praktijk neer op een schenking.
  2. Erfstelling: met een erfstelling kunt u een goed doel benoemen als (mede)erfgenaam van uw nalatenschap. Het goede doel ontvangt dan een percentage van uw nalatenschap.
  3. Fonds op naam: met een fonds op naam kunt u een eigen fonds oprichten. U kunt een bedrag aan dit fonds schenken, dit geld wordt beheerd door het goede doel. Met het geld uit dit fonds kunnen vervolgens projecten worden gefinancierd die passen bij uw wensen en idealen.
  4. Periodieke schenking: met een periodieke schenking kunt u jaarlijks een vast bedrag schenken aan een goed doel gedurende minimaal vijf jaar. Dit bedrag is volledig aftrekbaar van de belasting en kan worden vastgelegd in een schenkingsovereenkomst.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor nalaten aan een goed doel. Dit is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Daarom raden wij aan een ervaren adviseur te raadplegen over een goed doel opnemen in uw testament, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Waarom nalaten aan SOS Kinderdorpen? Als u op zoek bent naar een manier om met uw nalatenschap een blijvende impact te maken op de wereld, kunt u overwegen om (een deel van) uw nalatenschap te schenken aan SOS Kinderdorpen. Als goed doel hebben wij als missie om kwetsbare kinderen een veilig en liefdevol thuis te bieden, en hen te ondersteunen in hun ontwikkeling tot zelfstandige volwassenen. Als u eraan denkt om (een deel van) uw erfenis te schenken aan een goed doel zoals SOS Kinderdorpen, dan kunt u erop vertrouwen dat u bijdraagt aan een impactvolle missie. Het geld dat wordt gedoneerd wordt gebruikt voor onderwijs, gezondheidszorg en voedselvoorziening voor de kinderen, evenals voor het creëren van veilige woonomgevingen.

Het nalaten van een donatie aan SOS Kinderdorpen is eenvoudig en kan worden gedaan via een testament of een legaat. We werken samen met een team van professionele adviseurs die u kunnen helpen bij het opstellen van een testament en het adviseren over de beste manier om een donatie te schenken.

Wat houdt nalaten aan een goed doel met belastingvoordeel in? Nalaten aan een goed doel zoals SOS Kinderdorpen kan met belastingvoordeel, aangezien we zijn aangewezen als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit betekent dat u als donateur mogelijk belastingvoordeel kunt behalen; uw gift is aftrekbaar van de belasting. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunt u tot een bepaald bedrag belastingvrij schenken aan een ANBI. Tevens is het goede doel geen erfbelasting verschuldigd over uw nalatenschap. Dat betekent, wanneer u besluit om een goed doel op te nemen in uw testament, dit bedrag uit uw erfenis volledig ten goede komt aan de missie.

Persoonlijk advies nodig? Als u op zoek bent naar een manier om een blijvende impact te maken op de wereld en tegelijkertijd kwetsbare kinderen te helpen, overweeg dan om (een deel van) uw nalatenschap te schenken aan SOS Kinderdorpen. Wij staan u heel graag te woord voor persoonlijk advies, neem contact op met Corine Kila via corine@soskinderdorpen.nl, relatiemanager nalaten, over hoe u via uw testament kunt bijdragen aan onze missie. U kunt meer lezen in de brochure, deze vraagt u hier aan.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.