Een warm en liefdevol thuis voor elk kind is het meest waardevolle geschenk dat u kunt nalaten. Samen kunnen we een blijvend verschil maken in het leven van kinderen in moeilijke leefomstandigheden. Overweegt u om (een deel van) uw erfenis na te laten aan SOS Kinderdorpen? Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Alles over

Nalaten
Hoe kan ik nalaten

Aan een goed doel
vragen of persoonlijk contact?

ik sta voor u klaar!
Veelgestelde

vragen

Een kaarsje

Ter nagedachtenis
Interview

Jurja Kammeijer
Nalatenschap van Jurja Kammeijer
Tips van

de notaris
Lex van Hengstum

Vraag brochure aan
Quote op website SOS Kinderdorpen website
Over

Ons werk
familieversterking-doneer

Persoonlijk contact?

Als u op zoek bent naar een manier om een blijvende impact te maken op de wereld en tegelijkertijd kwetsbare kinderen te helpen, overweeg dan om (een deel van) uw nalatenschap na te laten aan SOS Kinderdorpen. We staan u heel graag te woord voor persoonlijk advies. U kunt met vragen contact opnemen met relatiemanager nalaten Corine Kila via corine@soskinderdorpen.nl of 020-3032514, of notarieel jurist Astrid Blankendaal, astrid@soskinderdorpen.nl.

Persoonlijk advies over uw nalatenschap

Maak een blijvende impact met uw nalatenschap

Overweegt u om na te laten aan een goed doel? Door (een deel van) uw nalatenschap aan een goed doel na te laten, kunt u een positieve en blijvende impact achterlaten en bijdragen aan een betere wereld. Nalaten aan een goed doel kan op verschillende manieren.

Welke manieren van nalaten zijn er? Wanneer u (een deel van) uw nalatenschap nalaat aan een goed doel dat door de belastingdienst is aangemerkt als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) dan hoeft het goede doel over uw nalatenschap geen erfbelasting te betalen.

Er zijn verschillende manieren om na te laten aan een goed doel. Voor alle verschillende manieren moet u een testament opstellen of een al bestaand testament aanpassen.

Een aantal opties zijn:

  1. In een testament een legaat opnemen. In een legaat kunt u specifiek geld of goederen nalaten aan een goed doel.
  2. In een testament een goed doel als erfgenaam opnemen. Het benoemde goede doel wordt dan, al dan niet met andere erfgenamen, eigenaar van al dat u nalaat als u een goed doel als erfgenaam in uw testament opneemt.
  3. Met een erfstelling kunt u een goed doel benoemen als (mede)erfgenaam van uw nalatenschap. Het goede doel ontvangt dan een percentage van uw nalatenschap.
  4. Fonds op naam: met een fonds op naam kunt u een eigen fonds oprichten. U kunt een bedrag aan dit fonds schenken, dit geld wordt beheerd door het goede doel. Met het geld uit dit fonds kunnen vervolgens projecten worden gefinancierd die passen bij uw wensen en idealen.
  5. Periodieke schenking: met een periodieke schenking kunt u jaarlijks een vast bedrag schenken aan een goed doel gedurende minimaal vijf jaar. Dit bedrag is volledig aftrekbaar van de belasting en kan worden vastgelegd in een schenkingsovereenkomst.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor nalaten aan een goed doel. Dit is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Daarom raden wij aan een ervaren adviseur te raadplegen over een goed doel opnemen in uw testament, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Waarom nalaten aan SOS Kinderdorpen? Als u op zoek bent naar een manier om met uw nalatenschap een blijvende impact te maken op de wereld, kunt u overwegen om (een deel van) uw nalatenschap te schenken aan SOS Kinderdorpen. Als goed doel hebben wij als missie om kwetsbare kinderen een veilig en liefdevol thuis te bieden, en hen te ondersteunen in hun ontwikkeling tot zelfstandige volwassenen. Als u eraan denkt om (een deel van) uw erfenis na te laten aan een goed doel zoals SOS Kinderdorpen, dan kunt u erop vertrouwen dat u bijdraagt aan een impactvolle missie. Het geld dat wordt nagelaten wordt gebruikt voor onderwijs, gezondheidszorg en voedselvoorziening voor de kinderen, evenals voor het creëren van veilige woonomgevingen.

Het nalaten aan SOS Kinderdorpen kunt u regelen door een testament op te stellen of een bestaand testament aan te passen. We werken samen met een team van professionele adviseurs die u kunnen helpen bij het opstellen van een testament en het adviseren over de beste manier hoe uw wensen kunnen worden vastgelegd.

Wat houdt nalaten aan een goed doel met belastingvoordeel in? Nalaten aan een goed doel zoals SOS Kinderdorpen kan met belastingvoordeel, aangezien we zijn aangewezen als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit betekent dat er geen erfbelasting verschuldigd is over uw nalatenschap. Dat betekent, wanneer u besluit om een goed doel op te nemen in uw testament, dit bedrag uit uw nalatenschap volledig ten goede komt aan de missie.

Persoonlijk advies nodig? Als u op zoek bent naar een manier om een blijvende impact te maken op de wereld en tegelijkertijd kwetsbare kinderen te helpen, overweeg dan om (een deel van) uw nalatenschap na te laten aan SOS Kinderdorpen. We staan u heel graag te woord voor persoonlijk advies. U kunt contact opnemen met onze relatiemanager nalaten, Corine Kila, via corine@soskinderdorpen.nl of via telefoon onder nummer 020-3032514. Zij kan u helpen om te bepalen hoe u via uw testament kunt bijdragen aan onze missie. U kunt over dit onderwerp meer lezen in de brochure nalaten, deze vraagt u hier aan.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.