Manieren van schenken

Maak het verschil door te doneren. Zo kunnen jullie kwetsbare families wereldwijd versterken. Kinderen in deze families leven in (extreem) zware leefomstandigheden. Zij verdienen het om, net als jouw kinderen, op te groeien in liefde en bescherming en zich te kunnen ontwikkelen. Dat kan alleen in een sterke familie die voor zichzelf kan zorgen. Anders valt de familie uit elkaar en staan de kinderen er alleen voor. En wat een kind leert, geeft het door.

En zijn verschillende manieren om SOS Kinderdorpen te steunen:

Persoonlijke gift

Geef uw familieliefde door met een schenking aan SOS Kinderdorpen. SOS Kinderdorpen is een Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI-instelling). Daardoor kunt u gewone giften aan SOS Kinderdorpen aftrekken van het belastbaar inkomen als deze tussen de 1 en 10 procent van het verzamelinkomen zijn.

Meer belastingvoordeel door periodieke overeenkomst

Om nog meer belastingvoordeel te krijgen, is een periodieke schenkingsovereenkomst voor vijf jaar of langer een optie. Tijdens de looptijd van deze overeenkomst, doneer je jaarlijks een vast bedrag. Dit mag dan ook onder de 1 procent van je verzamelinkomen zijn om het af te kunnen trekken van je belastbaar inkomen. Zo krijg je 52% van je donatie terug als je met je verzamelinkomen in het hoogste belastingtarief valt.

Fonds op naam

Je maakt je bijdrage aan SOS Kinderdorpen nog persoonlijker door een Fonds op Naam op te richten. Jij bepaalt de naam van dit Fonds, bijvoorbeeld een familienaam. SOS Kinderdorpen helpt een passend project te zoeken voor de bijdragen aan dit fonds.

Een Fonds op Naam is mogelijk vanaf € 50.000,- voor een periode van minimaal 5 jaar. Een vast aanspreekpunt binnen SOS Kinderdorpen houdt je persoonlijk op de hoogte van relevante ontwikkelingen in de projecten en de besteding van je bijdrage.

Schenken met uw bedrijf

SOS Kinderdorpen gelooft sterk in de kracht en dynamiek van het bedrijfsleven om mee te bouwen aan een kansrijke toekomst voor kinderen. Wij werken samen met bedrijven op alle niveaus, van groot zakelijke strategische samenwerkingen tot kleinere initiatieven van MKB-‘ers. Zoekt jouw bedrijf een duurzame samenwerking? En wilt het verschil maken door kwetsbare kinderen en families wereldwijd te helpen? Investeer dan samen met ons in hun toekomst.

Samen met onze bedrijfspartners gaan we op zoek naar een manier van samenwerken die aansluit op onze gezamenlijke doelstellingen en waarden. Deze samenwerking kan positief bijdragen aan marketingdoelen, medewerkersbetrokkenheid en het imago van het bedrijf.

Giften aan goede doelen zijn aftrekbaar. Het totaal aan aftrekbare giften mag 50% van de winst bedragen (tot een maximum van €100.000).

Nalaten

Om kwetsbare families een zelfredzame toekomst te geven, kun je SOS Kinderdorpen ook opnemen in je testament. Zo geeft je nalatenschap kinderen die het risico lopen de ouderlijke zorg te verliezen of deze al zijn verloren, weer een familie. Daarmee laat je een onuitwisbare indruk achter op de wereld.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.