Skip to main content

Verjaardag vieren voor SOS

 

"We wilden al onze verjaardagsgasten goed informeren over SOS." Marlies en Kees Mulder

Aan, goedbedoelde, cadeaus voor haar 65ste verjaardag had Marlies Mulder geen behoefte. Ze wilde iets kunnen delen, een spoor nalaten.

"Dat is ons van huis uit meegegeven: wat je hebt moet je delen", vertelt haar man Kees Mulder. "Meer gelijkheid is de basis van ons idee van geven." Bij de uitnodiging voor het feestje ontving iedereen dan ook en brief met de vraag om geld te geven voor SOS Kinderdorpen. "Omdat er al zo veel is, terwijl er op andere plaatsen erg veel tekorten zijn." De respons was overweldigend. Marlies: "Met z'n allen hebben we €1.035,- aan SOS Kinderdorpen geschonken! Een bedrag waar we heel warm, beduusd en blij van werden."

Marlies en Kees Mulder vierden hun feest voor SOS Kinderdorpen

Duurzaam, géén pleisters

Kees: "De manier van werken van SOS Kinderdorpen spreekt ons aan, omdat het kind in zijn eigen culturele omgeving wordt opgevangen en grootgebracht. Bovendien houden wij niet van pleisters plakken, maar hebben we behoefte aan duurzaamheid. En naar ons gevoel werkt SOS duurzaam."

Geldbox "Bij de uitnodiging zat een persoonlijke bief met de vraag voor een donatie in een gesloten envelop. Anoniem, in een door ons gemaakte SOS Kinderdorpen geldbox. Plus een folder met extra informatie over SOS Kinderdorpen. Het heeft mensen echt aangezet tot het geven van donaties. SOS mag ons geld daar besteden waar zij het nodig vinden. We willen ze niet voor de voeten lopen en ze beperken in de mogelijkheden."

Thema's

"Voor het feest hebben we ook informatieborden gemaakt met thema's die wij het belangrijkst vinden: kinderen, ambassadeurs, duurzaamheid, educatie, noodhulp, resultaten, voetbal (vanwege het WK) en een speciaal saluut aan de moeders die in onze ogen alle waardering verdienen voor hun dragende, liefdevolle rol in het leven van de kinderen. Met de borden en folders hebben wij een speciale hoek rondom de SOS geldbox gecreëerd."

Informatiebord met thema's